CHP Milletvekili aday adayı Diş Hekimi Cemil Ugutmen seçim çalışmaları sürdürüyor

CHP Milletvekili aday adayı Diş Hekimi Cemil Ugutmen, seçim çalışmaları kapsamındaki ziyaretlerini sürdürüyor. Erzin ilçesinde CHP ilçe teşkilatı yöneticileri, partililer ve vatandaşlarla görüşen Ugutmen, vaatlerde bulunmaktan ziyade, halkı dinlemeyi tercih ediyor.

İlçe ekonomisinin can damarı olan narenciyenin, Rusya’da yaşanan kriz nedeniyle büyük darbe yediğini, üreticilerin dalında 25 kuruş’a kadar düşen narenciye fiyatları nedeniyle sıkıntı yaşadığını ifade eden Ugutmen, “Narenciye üreticileri, geçtiğimiz aylarda en önemli ihracat pazarı olan Rusya’da yaşanan kriz nedeniyle büyük zarar gördü. Bahçesindeki ürünü satamayan üretici, borçlarını da ödeyemedi.

Cemil Ugutmen Erzin (1)

İlçe ekonomisinin narenciye odaklı olduğunu düşünürsek, kriz en küçük esnafa kadar yansıdı. Bahçede sakız fiyatına kadar düşen narenciye konusunda, Hükümet yetkililerinin hiçbir tedbir almaması üreticiyi kaderi ile baş başa bırakmaktan başka bir şey değildir. Hükümet, en azından zarar gören narenciye üreticilerinin borçlarını faizsiz olarak erteleyebilirdi” şeklinde konuştu.

Narenciye sektörünün kriz yaşadığı bir dönemde, hızlı sanayileşmenin olumsuz etkilerine de değinen Cemil Ugutmen, “Erzin ilçemiz, dünyanın en kaliteli narenciye ürünlerinin yetiştiği bir bölge. Durum böyle iken, son yıllarda hızla gelişen sanayi, tarım alanlarını tehdit ediyor. Narenciyeden para kazanamayan çiftçilerimiz mecbur kalıp arazilerini satıyor ve bu arazilerde devasa sanayi tesisleri kuruluyor. En bariz örneği, Burnaz plajının hemen yanına yapılan termik santral. Verimli arazilerimiz çoraklaşıyor. En büyük servetimizi heba ediyoruz. Kıyı kesiminde başlayan sanayileşmenin yukarı bölgelere doğru ilerlemesi, bölgenin dengesini bozacak endişesini taşıyoruz. Sanayi olmasın demiyorum. Ancak verimli tarım alanlarının sanayi tesislerine dönüşmesi, geleceğimizi tehdit eder. Sanayi ve Tarımın dengeli gelişmesi gerek” dedi.

Cemil Ugutmen Erzin (3) Cemil Ugutmen Erzin (2) Cemil Ugutmen Erzin (1)