SU FİYATLARI MECLİS KARARIYLA KABUL EDİLDİ

Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay’lı hemşehrilerini temsil eden Sivil Toplum Kuruluşlarıyla(STK) omuz omuza vererek yönetme anlayışını gerçekleştirdiği toplantılarla sürdürüyor.

Antakya 500 Konutlar Camii Yaptırma ve Koruma Derneği yönetimi ve üyeleri ile bir araya gelen Başkan Savaş, burada hemşehrileri ile Hatay geneline sunulan hizmetler hakkında sohbet etti.

Dernek Başkanı Recep Yılmaz, 500 Konutlar Mahalle Muhtarı Mustafa Yücedal’ın yanı sıra Hatay İl Müftü Yardımcısı Cafer Erol’un da katılımıyla gerçekleşen toplantıda hemşehrilerinin büyükşehir hizmetleri ile ilgili soruları yanıtlayan Savaş, özellikle son günlerde kamuoyunda su fiyatlarıyla ilgili olarak yaratılmak istenen dezenformasyon ve karalama kampanyasına açıklık getirdi.

Belirlenen su fiyatlarının HBB Meclisi’nde oybirliğiyle kabul edildiğinin altını çizen Başkan Savaş, bu noktada hemşehrilerine yansıtılan su fiyatlarında meclisteki üç siyasi grubun sorumluluğu olduğunu kaydetti.

BAŞKAN SAVAŞ  MAĞDURİYET YARATMA TARAFI DEĞİLİZ

Hemşehrilerini zor duruma düşürecek ve mağduriyet yaratabilecek hiçbir uygulamanın tarafı olmadıklarını da belirten Başkan Savaş, “İlimize altyapı ve üstyapı hizmetleri sunacak olan HATSU büyük bir borçla doğdu. HATSU’nun söz konusu borçlarını kapatması ve kar edecek duruma gelerek yatırım yapmaya başlaması için büyükşehir meclisimiz su fiyatlarında mutabakata vararak karar aldı. Bu anlamda hedefimiz, HATSU’nun borçlarını kapatarak eksiden artıya geçmesi ve yatırım yapmaya başlamasıdır.” ifadelerini kullandı.

Dernek Başkanı Yılmaz yaptığı kısa konuşmada, derneğin kurulduğu günden bu yana Başkan Savaş’tan destekler aldığını belirtti. Mahalle Muhtarı Yücedal ise Başkan Savaş’ın ayrım gözetmeksizin ortaya koyduğu çalışmalar sayesinde Hatay’ın genel anlamda hizmete doyacağını söyledi.
Gerçekleşen toplantı sonrasında Başkan Savaş hemşehrileriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.