KURUMUN HAFIZASI GELECEK NESİLLERE DOĞRU AKTARILMALI

Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Gürakan ve Başkan Başdanışmanı Hüseyin Günal ile İlk Kurşun Gazetesi olarak kahvaltıda bir araya geldik.

Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Gürakan ve Başkan Başdanışmanı Hüseyin Günal ile önceki gün Fourway Otelde kahvaltıda bir araya geldik.

Kahvaltıdan çok sohbetlerin yapıldığı masada Dörtyol’da geçmişte yapılan hataların yerine gelecekte yapması gereken doğruların konuşulduğu sohbette İlk Kurşun Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ali Rıza Arıkan; “Davetimizi kırmayarak icabet ettiğiniz için teşekkür ediyorum” dedi.

Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy; “Basın kuruluşlarının temsilcisi olan arkadaşlarımızla sık sık bir araya geliyoruz. Ama böyle özel bir toplantı tertiplenerek birebir görüşme imkanı yakalamak da verimli oluyor. Davetiniz için teşekkür ederim. Öncelikle şunu belirtmek istiyorum; Kuzuculu Belediye Başkanlığım döneminde ilçe dışına her çıktığımızda gittiğimiz şehirlerdeki hemşerilerimizle sıcak ve samimi ilişkilerimiz oluyordu. Bilhassa bürokrasi kademelerindeki hemşerilerimizin büyük yardımlarını gördük.

YTK 027

HEMŞERİ İLETİŞİM MERKEZİ

O dönemde kendime şahsi bir ajanda oluşturmuştum. Ama kurumsallaşmada kararlı olan Dörtyol Belediyemizde böyle ilkel uygulamalara artık yer yok. Kurumun gelecek nesillere hafızasının sağlıklı bir şekilde aktarılması için bunların kayıt altına alınması gerekir. Biz Dörtyol Belediyemiz bünyesinde bir HEMŞERİ İLETİŞİM MERKEZİ oluşturacağız.

Diğer taraftan üzerinde önemle durduğumuz Şehr-i Meydan konusunda da ısrarlı tavrımıza kurum ve kuruluşlardan olumlu yanıt aldık. Eski Hükümet konağımızın yeri Dörtyol Belediyemize meydan yapılmak üzere tahsis edildi.

Alpaslan Türkeş Parkından başlayarak anıt alanını da içine alan ve eski hükümet konağının sonuna kadar uzanan büyük bir şehir meydanı yaparak, hem o bölgeyi rahatlatmak, hem de hemşerilerimize layık oldukları bir meydan kazandırmak arzusundayız. İlgili müdürlüğümüz bu konudaki ön çalışmalarını başlatmış durumda. Detayları ise önümüzdeki günlerde şekillenecek.

KENT KONSEYİNİN KURULUŞ ÇAĞRISINI YAPACAĞIZ

Kent yaşamında, kent vizyonunun ve hemşehrilik bilincinin geliştirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, saydamlık, hesap sorma ve hesap verme, katılım, yönetişim ve yerinden yönetim anlayışını hayata geçirmeyi kendimize ilke edindik. Bu ilkelerin ışığında Kent Konseyimizin bir an evvel kurulması için Belediye Başkan Yardımcımız Sayın Yaşar Gürakan Bey’i görevlendirdim. Yönetmelik üzerinde titiz bir çalışma sürdürmekte. Kısa süre içerisinde gerekli yerlerden bilgileri toparlayarak Kent Konseyinin ilk toplantı çağrısını yapacağız.” dedi.
Sohbet genel konular üzerinde karşılıklı olarak görüş alış verişiyle sürdürüldü ve ilçenin geleceğine yönelik temenniler paylaşıldı.

Önceki İçerikERZİN’İN GEÇMİŞTEN KALAN ALACAKLARINI TAHSİL EDİYORUZ
Sonraki İçerikANTAKYA BELEDİYESİ SOKAK HAYVANLARININ BAKIM VE AŞILAMASINI YAPIYOR