Lütfü Kaşıkçı Mazbatasını Aldı

Milliyetçi Hareket Partisi’nin 11. Olağan Kongresi’nde gerçekleştirilen seçim sonrasında Hatay İl Başkanlığı görevini kazanan Lütfi Kaşıkçı, yönetim kurulu üyeleri ve partinin il, ilçe yöneticileri ile birlikte Yüksek Seçim Kurulu’ndan mazbatasını aldı.

Adalet Sarayı önünde onlarca parti gönüllüsünün ve yöneticisinin eşlik ettiği Lütfi Kaşıkçı, parti programı hakkında yöneticilere kısa bilgiler aktardıktan sonra mazbatasını almak için seçim kuruluna geçti. Antakya Seçim Kurulu’nda mazbatasını alan MHP Hatay İl Başkanı Lütfi Kaşıkçı, adliye binasında parti yöneticileri ve taraftarlarıyla fotoğraf çektirerek tebrikleri kabul etti.

Screenshot_1

İLK ZİYARET ŞEHİTLİĞE

Hatay Adalet Sarayı’ndan il başkanlığı görevinin tescil belgesi olan mazbatayı alarak ayrılan Lütfi Kaşıkçı, görevinin ilk ziyaretini kalabalık bir parti heyeti ile şehitliğe gerçekleştirdi. Şehitlerin kabrine karanfil bırakıp, fatiha okuyarak ruhlarının şad olmasını dileyen şehitlik ziyaretinden sonra yanındaki kalabalık heyet ile birlikte Milliyetçi Hareket Partisi’nin İl Başkanlığı binasına geçti.

“BU GÖREVE GÖVDEMİ KOYDUM”

MHP İl Binası’nda eski il başkanı Adnan Akdaş ile bir araya gelen ve yeni yönetime ilişkin kısa bir açıklamada bulunan Lütfi Kaşıkçı: “Bugüne kadar davamıza ve partimize katkı sağlayan, hizmet eden Adnan Akdaş’a sizlerin huzurunda teşekkür ederim. Adnan Başkan ile bugüne kadar her zaman ağabey kardeş gibiydik. İnşallah bugünden sonra da böyle devam ederiz” diye belirtti.

Kaşıkçı: “ Tüm ilçe teşkilatlarının ortak adayı olmamız sebebiyle ilçe başkanlarımızın yönetime isimler tavsiye ettiler. Başkanlarımızı kıramazdık çünkü onların adayıydık. Bizlere sunulan isimleri elimizden geldiğince tek tek değerlendirdik. Ama takdir edersiniz ki hem yönetim listesinin kırk kişiden otuz iki kişiye indirilmesi hem de bizlerin de birlikte çalışmak istediği dava arkadaşlarımız olması sebebiyle kendi kadromuzu oluşturduk. Bu konuda illa ki küsen, darılan arkadaşlarımız olur onları ikna emek benim boynumun borcudur.

Bu tür sıkıntılardan mesul olan kişi ben olduğum için bu önemli görevdeki çalışma arkadaşlarımı ülkü ocaklarındaki eski görevimde birlikte yıllarca çalıştığım ve daha sonradan sahada tanıştığım arkadaşlarım seçtim. Bu anlamda partimize üzülen veya kırılan partililerimizin evlerine giderek yaşları benden büyükse ellerini öperek, benim yaşıtım iseler boyunlarına sarılarak onların gönünü alacağıma sizlere söz veriyorum. Fakat şunu da belirtmek isterim ki; Milliyetçi Hareket Partisi yönetimde olan otuz iki asil ve otuz iki yedek üye ile temsil edilemeyecek kadar büyük bir harekettir. Hepinize, bu davaya gönül vermiş her bireyle aynı safta görev alacağımızın sözünü veriyorum. Yönetimde olan otuz iki kişi ise partinin ihtiyacı olan prosedürlerini yerine getirmekle yükümlü olacak.

Önümüzde genel seçimlere bu kadar kısa bir zaman varken ben bu işe gövdemi koydum. Sizden tek isteğim bu kardeşinize güvenmenizdir. Allah hepinizden razı olsun, hepinize teşekkür ederim. Rabbim bizi mahcup etmesin” açıklamasında bulundu.

MHP Hatay İl Başkanı Lütfi Kaşıkçı, tasarımı kendisine ait olan Türk sekizgeni ve içerisinde Selçuklu Devleti’nin Çift Başlı Kartalı’nın simgesi olan özel rozeti Adnan Akdaş’a hatıra olarak hediye etti.

Screenshot_5 Screenshot_4 Screenshot_3 Screenshot_2 Screenshot_1