Dörtyol Fen Lisesi Marka Kurum Prestijli Okul Hedefine Adım Adım Yaklaşıyor

Dörtyol’un en gözde okulu olan Fen Lisesi marka kurum, prestijli okul hedefine adım adım yaklaşıyor.
Servet Er’in Müdürlüğünü yaptığı okula ocak ayında Çağatay Çaça Müdür Başyardımcısı olarak atanırken, Bülent Adıkutlu, Gönül Arslan ve Ahmet Döner’de Müdür yardımcılıkları görevine getirildi. Kadrosunu tamamlayan okul çalışma uyumunun güzel bir örneğini sergileyerek değerler eğitimi kapsamında etkinlik yaptı.

21 derslikte 578 öğrencisi bulunan Dörtyol Fen Lisesi’nde mesleğinin zirvesindeki 35 seçkin öğretmen eğitim öğretim vermekte.

fl 005
Dörtyol Fen Lisesi Müdürü Servet Er “A Takımım” dediği müdür yardımcılarıyla birlikte hedeflerinin “Marka Kurum, Prestijli Okul” olduğunu ifade ederken özellikle yapımı büyük bir hızla devam eden yeni bina inşaatının 2015 – 2016 eğitim öğretim yılına yetişeceğini ve önümüzdeki yıl yeni binalarına taşınarak çok daha büyük başarılara ve etkinliklere imza atacaklarını belirtiyor.

Eğitim, öğretim faaliyetlerinin kesintisiz devam ettiği okulda özellikle müdür yardımcılığı kadrolarının tamamlanmasıyla birlikte sosyal ve kültürel faaliyetlere de hız ve ağırlık verildiğini belirten Dörtyol Fen Lisesi Müdürü Servet Er; “Değerler Eğitimine başından beri büyük bir özen gösteriyor, önemli gün ve haftaları titizlikle takip ederek geleceğimizin teminatı gençlerimizi geleceğe en güzel şekilde hazırlamaya gayret ediyoruz. Bu konuda okulumuz öğretmenleri ve velilerinin büyük desteklerini görüyoruz” dedi.

DÖRTYOL FEN LİSESİ DEĞERLER EĞİTİMENE DEĞER KATIYOR

Dörtyol Fen Lisesi Müdür Başyardımcısı Çağatay Çaça’da değerler eğitimi kapsamında şubat ayında yardımlaşma konusunu ele aldıklarını ve öğrencilerle bu konuda yaptıkları görüşmelerin neticesinde okul genelinde kitap toplama kampanyası gerçekleştirdiklerini ifade ederek; “Şubat ayında değerler eğitimi kapsamında öğrencilerimizde yardımlaşma bilinci oluşturmak adına bir çalışma yaptık. Rehber öğretmenimiz Zuhal Ün nezaretinde Nezihe Buse Yavuz, Gözde Arıkan, Ece Nur Bayrak, Yusuf Keskin, Selma Güler ve Berika Ateş isimli öğrencilerimizden bir tertip komitesi oluşturduk. Bu öğrencilerimiz arkadaşlarıyla yaptıkları temaslar sonucunda okul gelinde 11 – 15 yaş gurubuna yönelik 250 adet kitap topladı. Yeni kurulduğu için ihtiyacı olduğunu düşündüğümüz Altınçağ Ortaokuluna bu kitapları bağışlayacağız. Bu kitapların dağıtımını da bugün ismini saydığım tertip komitesindeki öğrenciler minik kardeşlerine kendileri yapacaklar.” dedi.
Öğrenciler kendi topladıkları kitapları yine kendiler araçlara yükleyerek Altınçağ Ortaokuluna götürerek Okul Müdürü Bestami Cengiz’e teslim ettiler.

Altınçağ Ortaokulu Müdürü Bestami Cengiz’de kitabın insanın en sadık dostu olduğunu belirterek öğrencilerin bu güzel jesti karşısında duygulandığını belirtti ve; “Fen Lisemizde okuyan öğrencilerimizin bir çoğu bizim daha önce iftiharla mezun ettiğimiz öğrencilerimizden oluşuyor. Bir ileri eğitim kurumuna gönderdiğimiz gençlerimizin böylesine güzel bir etkinliğe imza atmış olmaları ise ayrı bir gurur kaynağımız oldu. Hepsine teşekkür ediyorum” dedi.

fl 077 fl 072 fl 066 fl 057 fl 011 fl 005