CHP Milletvekili aday adayı UGUTMEN “Örgütlü toplum karşısında hiçbir güç duramaz”

CHP Milletvekili aday adayı Diş Hekimi Cemil Ugutmen, ilk STK ziyaretini İTSO’na gerçekleştirdi. İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ve Yönetim Kurulu üyeleri tarafından karşılanan Cemil Ugutmen, İTSO’nun esnaf kesiminin örgütlü sivil toplum kuruluşu olduğunu ifade etti. 14 yıl Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanlığı yaptığını ve kırgınlık, kızgınlık olmadan, toplum menfaatine hizmetler üretmek için siyaset yaptığını belirten Ugutmen, “Örgütlü toplumlar karşısında hiçbir güç duramaz. Ticaret ve Sanayi odaları da, esnaf kesiminin örgütlü sivil toplum kuruluşlarıdır. Gerek esnafımız, gerekse İskenderun halkı için yaptığınız faydalı çalışmaları takdirle karşılıyorum. İTSO, kentimizin lokomotifi konumunda” dedi.

İç savaştan kaçıp ülkemize gelen Suriye’li sığınmacıların, herhangi bir resmi kayıt yaptırmadan iş yeri açmasının, sigortasız işlerde çalışmasının kent esnafını olumsuz yönde etkilediğini ifade eden Cemil Ugutmen, “Elbette kirli bir savaştan kaçıp ülkemize gelen insanlara sırt çevirecek değiliz. Ancak mültecilerin denetimsiz bir şekilde hareket etmeleri de doğru değil. Hükümetin bu konuda radikal kararlar alıp uygulaması gerek. Maalesef bu konuda çok taviz verildi” şeklinde konuştu. CHP’li tüm aday adayları ile güç birliği yaptıklarının altını çizen Ugutmen, “Esnaf bir babanın oğlu olarak her kesim ile çok iyi diyaloglar kurdum. Belediye meclis üyeliği yaptığım dönemlerde, haklı taleplerle gelen vatandaşlarımıza yardımcı olmaya çalıştım. Milletvekili adayı olup kazanmam durumunda, Ankara’ya yerleşmeyeceğim. Bana görev veren halkı hiçbir zaman yalnız bırakmayacağım” dedi.

İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Sn. Ugutmen’i uzun yıllardır tanırız. Hakkında en ufak olumsuz bir şey duymadık. Bölgeyi çok iyi tanıyan, halkın, esnafın sorunlarının yakınen bilen dürüst bir siyasetçi. Temiz bir geçmişe sahip. İnşallah sıralamaya girer, kazanır ve kentimiz için güzel hizmetler üretir. Oda’mızda her partiye mensup arkadaşımız var. Herkesin görüşüne saygılıyız. Müşterek noktamız, ülkemize, bölgemize ve kentimize yapılacak hayırlı hizmetlerdir” şeklinde konuştu.

CHP Milletvekili aday adayı UGUTMEN (1) CHP Milletvekili aday adayı UGUTMEN (2)

Önceki İçerikMilletvekili Aday Adayı Abdulkerim Güven İTSO’yu ziyaret etti
Sonraki İçerikHATSU Erzin ekibi ilçenin her köşesinde hummalı bir çalışma sürdürüyor