CHP Hatay Milletvekili aday adayı Mustafa Kamil Turan nezaket ziyaretleri devam ediyor

CHP Hatay Milletvekili aday adayı Mustafa Kamil Turan nezaket ziyaretleri kapsamında çalışma arkadaşları ile birlikte Akdeniz Tüccar ve Sanayici İşadamları Derneği (ATSİAD) Başkanı Şekip Abacı ve Yönetim Kurulu ile bir araya geldiler.

Screenshot_1
Dernek Başkanı Şekip Abacı yönetim kurulu üyelerini tanıttıktan sonra derneğin çalışmaları hakkında kısaca bilgi verdikten sonra CHP Hatay Milletvekili aday adayı Mustafa Kamil Turan’a çalışmalarında başarılar diledi.
2015 Haziran ayında yapılacak milletvekili seçimlerinin ayrı bir önem kazandığını ve seçim çalışmaları kapsamında sivil toplum örgütlerini ziyaret etmeye önem verdiklerini söyleyen Turan “ sivil toplum kuruluşları olarak sizler doğruya ulaşmada daha tarafsız ve üretken yapıya sahipsiniz. Gelişmiş ülkelerde iktidarlar toplumsal muhalefetin sözcüsü olan sivil toplum örgütlerini göz ardı edemezler.

Ülkemizdeyse düne kadar ileri demokrasi umudu dağıtan iktidar basının, sendikaların, meslek odalarının ve sivil toplum örgütlerinin konuşmasına, eleştirmesine tahammül edemiyor. İş adamları baskı altında “taraf olmayan bertaraf olur” anlayışıyla gözdağı veriliyor. Yeni çıkartılmaya çalışılan iç güvenlik yasasıyla demokrasiden gittikçe uzaklaşıyoruz. Ekonomik programlar disiplinden uzak ve keyfiyetle yürüyor.

Ekonominin kalbi olan Merkez Bankasına her gün bizzat baskı yapılıyor. Sizler iş adamısınız bilirsiniz ekonomi hukukun işlemediği şartta yürütülemez. Cumhurbaşkanı anayasayla ve ettiği yeminle bağdaşmayacak şekilde parti başkanı gibi taraflı hareket ediyor. Türkiye’nin hırslarına tutsak olmuş bu iktidardan acilen kurtulması lazım. Özgürlük ve adalet bize hava ve su kadar gereklidir. Hukukun üstünlüğünü tesis edecek, ekonomiyi değişen dünya şartlarında canlandıracak, toplumsal refahı arttıracak CHP iktidarı ile Türkiye bir bütün rahat bir nefes alır.” dedi.

CHP Hatay Milletvekili aday adayı Mustafa Kamil Turan,

“Hatay ülke ekonomisine sunduğu katkı kadar yatırım alamıyor, bunun takipçisi olacağız. Bölge iş adamımız sıkıntıdadır. Şehrimize katkı sağlayan, istihdam yaratan, her çivi çakan yatırımcının yanında yer alırız. Düne kadar komşumuz Suriye olan iyi ilişkiler kuran iktidar bir günde sırtını dönmüş, iktidara güvenerek Suriye’ye ciddi miktarda yatırım yapmış onlarca bölge işadamımız kendi haline bırakılarak mağdur edilmiştir. İskenderun’un ve çevresinde 15 tane Termik Santral planlanıyor, bunların gerçekleşmesi durumunda bu bölge yaşanabilir olmaktan çıkacaktır. Bunların karşısında eğilmeden dimdik durmak gerekir” dedi.

Akdeniz Tüccar ve Sanayici İşadamları Derneği yeni kurulduğunu ve iş adamlarının bir araya gelerek güç birliği oluşturmasının Hatay ve İskenderun’a büyük katkıları olacağını düşündüğünü söyleyen Mustafa Kamil Turan “Seçildiğim taktirde şehrimizin sesi olacağım. Sizlerle birlikte yakın çalışma içerisinde olup şehrimizin kalkınmasına yönelik önergeleri burada birlikte hazırlayıp Ankara’ya taşıyacağız” dedi.

Screenshot_2 Screenshot_1