Eğitim Çalışanları Yine Unutuldu

Teç-Sen Hatay Şube Başkanı Hasan TUNCAY;

“MEB Örgün ve Yaygın Eğitim Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesi kapsamında Okullarda eğitim öğretim bittikten sonra hafta içi saat 22:00’ye kadar ve cumartesi, pazar günleri istekli öğrencilere yönelik yetiştirme kursları açılmaktadır.

Ancak bu kurslarda görevli yönetici ve öğretmenlere ücret ödenmesine rağmen bu kurslarda görevlendirilen memur ve hizmetlilere herhangi bir ücret ödenmemektedir. Eğitim çalışanları arasında öğretmen / memur ayırımı yapılarak, hizmetli ve memurlar yine bir angarya ile karşı karşıya bırakılmıştır. Bu görevlendirmeler Anayasamızın 18. ve 55. maddelerine açıkça aykırılık teşkil etmektedir. Eğitim çalışanlarına üvey evlat muamelesi yapılmasına ve angaryaya bir an önce son verilmesi gerekmektedir.

TEÇ-SEN olarak tüm bu gelişmeler ışığında mesai saatleri dışında düzenlenen destekleme kurslarında görev verilen eğitim çalışanlarına ücret ödenmesi konusunda bir düzenleme yapılana kadar, sendikamız genel merkez yönetim kurulunun 26/12/2014 tarihli ve 140 sayılı kararı ile sendikamız üyelerinin bu kurslara katılmamalarına karar verilmiştir. Hakkımız olan ücreti alana kadar eylemimiz devam edecektir.” dedi.

TEÇ-SEN HATAY ŞUBE BAŞKANLIĞI

Önceki İçerikRiyat Kırmızıoğlu sevgisi salona sığmadı
Sonraki İçerikİlçe Emniyet Müdürü Cengiz BAŞAR’ın Kaymakam Özyiğit’e Veda Ziyareti