Arsuz asfaltla donatılıyor

Arsuz’un değişmesi ve gelişmesi açısından önemli projeler üreten ve bu projeleri de hayata geçirmek için büyük bir özveri harcayan Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, ilçe sınırlarına yeni katılan köy yollarını Arsuz’a yakışır hale getirmek için çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor.

Hatay Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle gerçekleşen 27 bin tonluk birinci etap sıcak asfalt serimi çalışmasının tamamlanacağı Konacık ile Arsuz merkezi birbirine bağlayan yolda yapılan çalışmayı yerinde inceleyen Başkan Nazım Culha, Höyük – Arpagedik, Avcılarsuyu-Arpagedik ve Arsuz-Konacık arasındaki tüm yol bağlantı noktalarının da asfaltlanarak yolun kullanıma açıldığı müjdesini verdi.

konacık - arsuz (1)
Yapılan asfalt çalışmalarının Arsuz’daki trafik akışını rahatlattığını ifade eden Başkan Nazım Culha, “Konacık’ta başlayan ve Arsuz merkeze kadar gelmesi planlanan sıcak asfalt serimi çalışmasının sonuna geldik. Bugün itibariyle Konacık- Arsuz arasındaki başlangıç ve bitiş noktaları da asfaltlandı. Höyük, Arpagedik, Avcılarsuyu ve Haymaseki Mahallelerinin de anayol ile bağlantı noktaları asfaltlandı.

Bu güzergâhlar üzerindeki bazı noktalarda su taşkınlarını önlemek amacıyla yapımı devam eden menfez ve istinat duvarı çalışması nedeniyle asfalt çalışmasına aralar verildi. Bu çalışmaların tamamlanmasının ardından geri dönüş yapılarak, bırakılan aralar da asfaltlanacak ve bütün yollar asfaltla donatılmış olacak. Hedefimiz; 2. etap asfalt ihalesiyle asfaltı durmadan diğer mahallerimize de aktarmak ve yol çalışmalarına devam etmektir” şeklinde konuştu.

İlçe geneline yayılan asfalt yama ve onarım çalışmaları kapsamında ekiplerin Üçgüllük, Karaağaç-Konarlı, Çengen Mahallelerinde çalışmalarına devam ettiklerini ifade eden Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, ilçe genelindeki tüm yolları modern bir hale getirene kadar çalışmaların süreceğini dile getirdi.

konacık - arsuz (3) konacık - arsuz (2) konacık - arsuz (1)