CHP Hatay Milletvekili aday adayı Mustafa Kamil Turan TÜMBELSEN İskenderun Şubesini ziyaret etti

CHP Hatay Milletvekili aday adayı Mustafa Kamil Turan ve çalışma arkadaşları TÜMBELSEN (Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası) İskenderun Şubesini ziyaret ederek Şube Başkanı Cüneyt Özbay Çavdır ve sendika yöneticileri ile bir araya geldiler.

Şube Başkanı Cüneyt Özbay Çavdır aday adayı Mustafa Kamil Turan’a “Çıktığınız bu zorlu ve çetin yoldaki mücadelenizde sizlere başarılar diliyorum. Sizin gibi siyasetin damarından gelmiş dost ve arkadaşlarımızı meclis çatısı altında görmekten mutluluk duyacağız” diyerek sözlerine başladı.

IMG_0968
“ Emeğe ve emekçiye önem veren, üyelerimizin hakkını sonuna kadar koruyacak, mecliste sesimiz olacak arkadaşlarımızı milletvekillerimiz olarak meclis çatısı altında görmeyi arzuluyoruz.

Kendi kişisel çıkar ve menfaatleri doğrultusunda hareket eden, bizleri baskı altına almaya çalışan, sendikacılık ve siyaset yapmamıza engel olan, tek adam zihniyetine inat eşitlik ve özgürlükten barıştan ve adaletten insanca yaşam mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğimizi dile getiriyoruz” dedi.

Şube Başkanı Cüneyt Özbay Çavdır “Grevli toplu sözleşmeli sendikal haklarımızın önündeki yasal engellerin ortadan kaldırılması ve üye çalışanlarımıza iş güvenceli, sendikalı, kadrolu çalışma ortamı yaratılmasını temenni ediyorum “ diyerek sözü CHP Hatay Milletvekili aday adayı Mustafa Kamil Turan’a bıraktı.
Mustafa Kamil Turan sözlerine kendilerini kabul ettikleri için teşekkür ederek başladı.

“ Bizim için burası çok uzak bir yer değil. Siyaset hayatımıza başladığımızdan bu yana Sendikalara, Sivil Toplum Örgütlerine ve Odalara ayrı bir değer veriyoruz. Belediye meclis üyeliği yaptığımız 2009-2014 yılları arasında da sizlerle beraber çalıştık. Bu da bizi mutlu etti. Eğer o dönemde elde edilmiş bir başarı varsa bunda Sivil Toplum Örgütlerinin, Sendikaların, Meslek Odalarının payı vardır.

Bugün iktidar sadece sendikalar da değil Sivil Toplum Örgütleri ve Meslek Odaları üzerinde de baskı kurmaya çalışıyor. Çok sesliliğe ve eleştiriye tahammülü yok. Halbuki batı demokrasilerinde gelişmiş ülkelerde böyle değildir. Sendikaların görevleri vardır. Toplumsal muhalefet sadece siyasi partilerle olmaz. Siyasi partiler bir yere kadar bu görevi yaparlar. Asıl toplumsal muhalefeti yapacak olanlar Sendikalar, Sivil Toplum Örgütleri ve Meslek Odalarıdır. Neden? Çünkü halkla daha fazla iç içedirler ve üyelerinde farklı siyasi görüşten insanlar olur. Bu şekilde hak arayan, konuşan toplumda kardeşlik ve barış bozulmaz.

Konuşamayan toplumlarda “kaos” egemen olur. Bundan nemalanmak isteyen iktidarlar olabilir, uzun vadede halk kaybeder. Bu tür iktidarda kalanlarda koltuklarından devrilirler” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin emeği en yüce değer olarak gördüğünü Türkiye’de gelir dağılımında adaletsizlik olduğunu,12 yılda zengin ile dar gelirli arasındaki mesafenin hızla açıldığını vurguladı. 2015 yılında iktidara geldiklerinde eşitsizliğin giderileceğini söyleyen Turan“ Zenginle fakir arasında ki uçurumun kapanması yönünde mücadele ediyoruz. Solun ve sosyal demokrasinin anlayışında da bu var. Bizler iktidar olduğumuzda en doğruyu sunma yönünde bizlere destek olacağınıza inanıyorum. Mutlaka bizlere de muhalefet yapacaksınız. Eleştireceksiniz. Bizler bunları eleştiri olarak göremeyeceğiz. Zaten yapımızda budur. Biz bunları sadece doğruya ulaşmak için destek olarak görürüz” dedi.

Gerçekleşen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Tüm-Bel Sen İskenderun Şube Başkanı Cüneyt Özbay Çavdır ve sendika yöneticileri CHP Hatay Milletvekili aday adayı Mustafa Kamil Turan’a çalışmalarında başarılar dilediler.

IMG_0971 IMG_0970 IMG_0969 IMG_0968