Dörtyol’da 27 bin 500 öğrenci yarı yıl tatiline başladı

2014 – 2015 eğitim öğretim yılının birinci yarıyıl tatili dün başladı. 63 eğitim kurumunda 27 bin 500 öğrenci 09 Şubat’a kadar sürecek olan 16 günlük yarıyıl tatiline merhaba dedi.

Dörtyol İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Toksoy 2014 – 2015 eğitim öğretim döneminde faaliyete giren Recep Atakaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde düzenlenen etkinliklere katılarak öğrencilerin karne heyecanını paylaştı.

kt 015
Recep Atakaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hasan Kıymacı’nın açılış konuşmasının ardından sınıflar arası halat çekme, yoğurt yeme ve yumurta taşıma yarışmaları yapıldı. Öğrenciler yarı yıl tatiline stres atarak başladı. Okulun ilk üç derecesine giren öğrencilere ise Mühendis Bareti hediye edildi.

Dörtyol İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Toksoy öğrencilere hitaben yaptığı konuşmasına okulu yaptıran hayırsever İşadamı Recep Atakaş’a teşekkür ederek başladı ve öğrencilerinden onun için kuvvetli bir alkış talep etti.

Dörtyol İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Toksoy konuşmasında; “Sevgili yavrularım 2014 -2015 eğitim öğretim yılının ilk dönemini bugün tamamlıyoruz. Karne bugüne kadar yaptığınız çalışmaların not olarak karşılığının çıkmış halidir. Eğer bu karneden gereken dersi almazsak ikinci dönemde de aynı şey başımıza gelecektir. Buradan iyi bir neticeyle çıkabilmek için eve gittiğinizde karnenizin muhasebesini çok iyi yapmanız gerekiyor. Velilere de seslenmek istiyorum; karne bir hesaplaşma aracı değil, çözüm yolları üretme aracıdır.” dedi.

“Benim nazarımda başarılı öğrenci zamanını en doğru kullanan öğrencidir” diyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Toksoy; “Değerli öğrencilerim, yakın zamanda ilkokuldaydınız, dün ortaokulu tamamladınız, bu gün lise birinci sınıf sıralarındasınız. Üç yıl sonra üniversite yolunda olacaksınız. Ben sizlerden iki yıllık yüksekokula sınavsız geçen öğrenciler değil de, ülkenin en seçkin üniversitelerinin dört yıllık fakültelerini bileğinin hakkıyla kazanan öğrenciler olmanızı bekliyorum. Bu nedenle bu zamanı en doğru şekilde değerlendirin ve planlayın. İdarecileriniz, öğretmenleriniz ve ailenizin nasihatlerine sıkı sıkı sarılın. Özellikle kurslarınızı ihmal etmeyin. Okuma alışkanlığınızı geliştirin. Hepinize iyi tatiller diliyor, tatili en güzel şekilde değerlendirmenizi temenni ediyorum” dedi.

Konuşmalar ve yarışmaların ardından okulda ilk üç dereceye giren öğrencilere İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Toksoy tarafından mühendislerin kullandığı beyaz baret hediye edildi. Daha sonra sınıflara geçen Toksoy burada öğrencilerin karnelerini dağıtarak nasihatlerde bulundu.

kt 148 kt 017 kt 015 kt 137 kt 132 kt 078 kt 024