Başkan Dingil insan hak ve özgürlüklerinin benimsenmesinde basın önemli

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Demokrasinin gelişmesi, insan hak ve özgürlüklerinin benimsenmesinde basının önemli bir rol oynadığını belirtti.

Basının, katılımcı ve çağdaş demokrasilerin vazgeçilmez unsurlarından biri olduğunu ifade etti.

“10 Ocak 1961 tarihinde yürürlüğe giren 212 sayılı yasanın basın çalışanlarına getirdiği sosyal ve ekonomik haklarla birlikte, gazetecilik mesleğinde yeni bir dönem başlamış ve bu tarih, gazetecilerin sorunlarının dile getirildiği, hak ve özgürlüklerinin sorgulandığı önemli bir gün haline gelmiştir.

Kentimizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesi ve kalkınması için yürütülmekte olan çalışmalar ile projelerin paylaşılması ve kamuoyu tarafından sahiplenilmesinde basınımızın katkısı büyük önem taşımaktadır.

“Toplumun aydınlatılması, bilinçlendirilmesi, halkın talep ve beklentilerinin kamuoyuna iletilmesi, kentimizin tanıtılması gibi pek çok konuda önemli bir kamu görevi üstlenen yerel ve ulusal basınımızın, bundan sonra da aynı özveriyle görevini yerine getireceğine inanıyor; tüm basın çalışanlarımızın 10 Ocak “Çalışan Gazeteciler Günü”nü kutlayarak, sağlık ve başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.