İskenderun’da 100 bin adet lale soğanı ekiliyor

İskenderun’da Cadde, sokak, kavşak ve orta refüjlere 100 bin adet lale soğanı ekilecek.

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, çevreye ve doğaya büyük bir önem verdiklerini belirterek bu anlamda kentin döner kavşakları başta olmak üzere kentin muhtelif alanlarında çiçeklendirme çalışmalarının başladığını söyledi.

1
Başkan Seyfi Dingil, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla kentin park ve bahçelerine lale dikileceğini belirterek,” İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş’ın da katkıları ile İskenderun’un her tarafını çiçeklendireceğiz. Ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediyesi peyzaj mimarları da bizlere destek verecekler. İskenderun’u çok güzel nakış gibi işleyeceğiz. Mevsimlik çiçekler bunlar. Kolay kola günü geçmeyen, dikim aralığıyla birinin günü geçtiği zaman diğeri açacak şekilde bütün sene boyunca kentimizin her yerinde laleler açacak.”dedi.

Belediye Başkanı Seyfi Dingil, “Lalelerin ömrü kısa, ama eğer bu çiçekler korunursa mevsim sonuna kadar İskenderun’u süslerler. Korunmazlarsa kısa sürede bu alanlar hiç lale ekilmemiş gibi olur. Yeşili, çevreyi ve çiçeği sevenleri bize destek olmaya çağırıyoruz. Bu çiçeklendirme çalışmaları ile ayrıca kent estetiğine daha güzel bir görüntü kazandırıyoruz. Bizler her zaman doğaya ve çevreye saygılıyız.”şeklinde görüş beyan etti.

8 3 2 7 6 1 5 4