Sınırda Kaçak Geçişler Engellendi

Genelkurmay Başkanlığı’nın olayla ilgili internet sitesinden yapılan açıklamada şöyle denildi;

Türkiye-Suriye hududunda, Kara Kuvvetleri 2’nci Hudut Alayı (Hatay) Kıyıgören Hudut Karakol Komutanlığı sorumluluk sahasında, hudut nöbetçileri tarafından, hududu Suriye’den Türkiye’ye doğru yasa dışı yollar ile geçen, Birinci Derece Askeri Yasak bölgede bulunan, dokuz şahsın Hacıpaşa Köyü istikametinde ilerledikleri, bilahare köyde üç katlı bir eve girdikleri tespit edilmiştir.

Tespit edilen bu durum üzerine, Altınözü Cumhuriyet Savcısının kararına istinaden, Jandarma Unsurları ile birlikte anılan ev aranmıştır. Yapılan aramada evin içerisinde dokuz Suriye uyruklu şahıs, evin bahçesinde akaryakıt kaçakçılığında kullanılan 500 metre uzunluğunda hortum ve üç adet yakıt deposu ele geçirilmiştir.

Ele geçen şahıslar ve 500 metrelik hortum Babatorun Jandarma Karakol Komutanlığına teslim edilmiştir.

kacak1

Türkiye-Suriye hududunda, Kara Kuvvetleri 2’nci Hudut Alayı (Hatay) Bükülmez Hudut Karakol Komutanlığı sorumluluk sahasında, Hudut Devriye Timi tarafından Türkiye’den Suriye’ye doğru Türkiye tarafında bulunan tarlalar arasında ilerleyen ve kaçakçı olduğu değerlendirilen üç şahıs tespit edilmiştir.

Tespit edilen bu durum üzerine, Mobil Yol Kontrol Unsurları bölgeye sevk edilmiş, şahıslara “DUR” ikazında bulunulmuştur. İkaza uymayarak kaçan şahıslar yakalanmış, yapılan üst aramasında; “Model 75” marka Çekoslovakya Malı dokuz mm bir adet tabanca, tabancaya ait bir adet şarjör ve beş adet fişeği, dört adet cep telefonu, iki adet bıçak ele geçirilmiştir.

Ele geçirilen üç Suriye uyruklu şahıs ve malzemeler Reyhanlı İlçe Jandarma Karakol Komutanlığına teslim edilmiştir.