GÜN , UYANMA GÜNÜDÜR

Ey! Türkiye Cumhuriyeti insanı, kaldır başını.Boynunu aşağı büküp, yürümeyi bırak artık.Sağına , soluna bak.Daha önemlisi ileriye bak.Her nerede isen çık dışarı.Gök yüzüne bak ama uzun uzun bak.Yaratan gelsin aklına.Kimsin, nesin, nereden geldin,nereye gideceksin bir kez daha hatırlamaya çalış. Allah’ın verdiği yüzün hakkını ver.İnsan olmanın,insan olarak yaratılmanın gereğini yerine getir.Geçmişini hatırla. Atalarını yad et.Sana bırakılan emanete nasıl sahip çıktığını bir kez daha test et .Öğretileri unutma.Hak-Hukuk kavramlarının dünyevi ve uhrevi hayattaki manalarını yeniden anımsa. Vicdanın ne diyor kulak ver.O sesten kaçamazsın.O ses dünya ahiret peşinde olacaktır.Şu andaki sen, sen değilsin.İnancımızda kula kulluk etmek yoktur.Kulu ilahlaştırmak,Yaratanın vasıflarını ona yüklemek ne zamandan beri inançlarla bağdaşır oldu.Hangi dine hangi imana sığar sorarım sizlere.İlahlaştırılan kulun emirlerine biat etmek Allah’ı inkar etmek değil midir. Yaranacağım düşüncesiyle seçilmişlerin Allah ,Peygamber vasıflarını kulluk ettikleri kişiye ithaf etmelerinden milletçe ne kadar gocunduk. Ne kadar tepki verdik.Biz bu muyuz?Biz bu muyuz kardeşim..

Bir takım menfaatler için bütün bu değerleri çöpe mi atacağız.Haksızlıklara kanunsuzluklara seyircimi kalacağız.Birileri hoş olsun, işi yürüsün, gücüne güç katsın diye gören gözü kör mü kılacağız.Türkiye Cumhuriyeti insanlarına yeni bir din biçmenin, kendilerine göre iman aşılamanın kabul edilebilir bir tarafı olabilir mi.Olabilir mi, ey din-iman sahipleri..Neden susuyorsunuz? Neden konuşmuyorsunuz? Allah’tan korkmaz, yarattığı kuldan mı korkarsınız.Bu zihniyet nereye kadar.Ahirete birazcık inancınız varsa akıbetini de bilmelisiniz.

Gittiğimiz yol ,yol değildir.Yeni Türkiye hikayeleri milletin zekasıyla dalga geçmekten öteye gitmez.Bu ülkenin geleceği karanlık.Görünen köye kılavuz istemez.Oynanan oyun elde patlayacak.Güneşin balçıkla kapanmayacağını balık hafızalılar öğrenecek.

Gün, Hak’la Haramın ayrışma günüdür.Adalet terazisinin tecelli etme günüdür.Vicdanların yaralarını onarma günüdür.Kaldır başını, dik dur.Eğilme, evrilme, onurunu çiğnetme.İnancını sağlam tut.Umudunu koru.Hatalarınla yüzleş.

Canı veren Allah, alacak olan yine Allahtır.O halde kulluk edeceğimiz yüce makamı bileceğiz.Kula kulluk olmaz, bunu hiç bir kitap yazmaz.
Gün, hesap soranların hesap kesme günüdür.İlahi adalettin tecelli etme günüdür.Kutlu olsun….

Zeki Şanlı
1967 İskenderun doğumlu.Ondokuz Mayıs Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi İstatistik Bölümü mezunu.