İskenderun Belediyesi 9 Gündem Maddesiyle Toplandı

İskenderun Belediyesi Meclisi yeni yılın ilk toplantısını Belediye meclis salonunda, Belediye Başkanı Seyfi Dingil başkanlığında gerçekleştirdi.

Mecliste ilk olarak yoklama yapılarak ardından bir önceki meclis zabıtı okunarak oylandı.

Ardından konuşan partilerin meclis grup başkan vekilleri yeni yılın İskenderun’a hayırlar getirmesinde dileğinde bulunarak tüm bölge halkının Mevlid kandilini kutladılar.

Yeni yılın ve Mevlid kandilini kutlayan İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil,”yeni bir yıla daha girmiş bulunuyoruz. Yeni yılın ilk meclis toplantısını hep birlikte gerçekleştiriyoruz. Umuyorum 2015 yılında İskenderun için birçok faydalı işe imza atacağız. Birlik ve beraberlik içerisinde amacımız halkımıza hizmettir.

Bu vesile ile bir kez daha yeni yılın ve Mevlid kandilinin ülkemize milletimize, halkımıza hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından gündem maddeleri görüşülerek oylandı.

2

Gündemin;

1- Aşkarbeyli Mıntıkası 2251 ada 1, 2, 3, 4, 5, 6 ve 7 nolu parsellere bitişik nizam 2 kat yapılaşma koşullarını içeren ve mevcut yolların Uygulama İmar Planında tekrar açılmasına yönelik çizilen 2257-22 PİN Nolu 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği ayrıca söz konusu alanda ve çevresinde İmar Yasasının 18. Maddesi uyarınca imar uygulaması yapılması hakkındaki İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi ile ilgili imar komisyonu raporu oy birliği ile kabul edildi.

2- Belediye Meclisinin 2015 Yılı içerisinde izin yapıp yapmayacağının, izin yapılacak ise izin yapacağı ayın belirlenmesi ile ilgili Yazı İşleri Müdürlüğü teklifi oy birliği ile red edildi.

3- Denetim Komisyonunda görev yapmak üzere üye sayısının belirlenmesi ve üye seçimi ile ilgili Yazı İşleri Müdürlüğü teklifi oy birliği ile kabul edildi.

4- Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ün yeniden düzenlenen Görev ve Çalışma Yönetmeliğinin Meclisce görüşülerek Tiyatro Biriminin kurulması ve İskenderun Belediyesi Şehir Tiyatrosu Yönetmeliğinin kabul edilmesi ile ilgili Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü teklifi oy birliği ile ilgili komisyona sevk edildi.

5- Mülkiyeti Belediyemize ait olan Aşkarbeyli Mıntıkası 1523 nolu parselin eğitim hizmetlerinde kullanılmak üzere Maliye Hazinesi adına bedelsiz devrinin yapılması ile ilgili Emlak İstimlak Müdürlüğü teklifi oy birliği ile kabul edildi.

6- 2006 yılından önce Belediyemizde geçici işçi statüsünde çalışmakta iken sözleşmeli personel statüsüne geçmeyi kabul etmeyen toplam 9 adet geçici işçi çalıştırılması ile ilgili İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü teklifi oy birliği ile kabul edildi.

7- Belediyemizde 657 Sayılı Kanuna tabi olarak görev yapan memur personellerin terfi ve intibaklarının yapılması için, kadro derecelerinin düzeltilmesi ile ilgili İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü teklifi oy birliği ile kabul edildi.

8- 2015 yılı içerisinde toplam 23 adet sözleşmeli personel çalıştırılması ve unvanları karşılığında gösterilen ücretin ödenmesi ile ilgili İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü teklifi oy birliği ile kabul edildi.

9- Kentimizin düzenli ve kesintisiz elektrik enerjisinden yararlanabilmesi amacıyla, İskenderun İlçesi AG+OG şehir elektrik projesinde yer alıp revizyon imar planında bulunmayan trafo alanları kapsamında 48 adet imar paftasında 102 adet trafo alanıyla ilgili sunulan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği hakkındaki İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi oy birliği ile ilgili komisyona sevk edildi.

Meclis oturumu 6 Ocak Salı günü toplanmak üzere kapatıldı.

3 2 1

Önceki İçerikHatay Milletvekili Seçimleri Genel Seçim Anketi 2015
Sonraki İçerikNazım Culha Arsuz’u geleceğe taşımak için dev adımlar atıyor