Başbakan Ahmet Davutoğlu İskenderun Üniversitesinin Sözünü verdi

Hatay’daki sivil toplum kuruluşları ile kongre öncesinde bir araya gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu, Hatay’ın sevginin, hoşgörünün ve kardeşliğin başşehri olduğunu belirterek,”Bu bölgeye özel önem veriyoruz. Buradaki tablo tüm Dünya’ya örnek gösterilecek bir tablodur. Hatay geneline hizmetlerimiz artarak devam edecek.Yeterki bu güzelim ortamı korumaya devam edin. Hatay yeni dönemde ulaşımdan sağlığa, ekonomisinden,eğitimine kadar bir çok hizmet alacak.Amanos tüneli projesi ile birlikte bölgede büyük bir hareketlilik başlayacak”dedi.

7

İSKENDERUN BİZİM İÇİN ÖNEMLİ

Konuşmasında İskenderun’a ayrı bir önem verdiklerini belirten Başbakan Davutoğlu,” Şehirler ve medeniyetler üzerinde son haline getirmeye çalıştığım kitap çalışmam var. İskenderun’a özel atıf var orada. İskenderun Limanı, Hatay’ın büyük önem verdiği Amanos Tüneli ki GAP bölgesinin ve Gaziantep’in, İskenderun’unun, hatta İç Anadolu ve Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu hattının, en önemli limanlarından biri haline gelecek. Bu bizim için herhangi bir proje değil, stratejik bir projedir. İnşallah en kısa zamanda tamamlanması için bütün kaynaklarımızı seferber edeceğiz. İskenderun Limanı, Türkiye’nin 4. Büyük limanı. İskenderun’un tarihi taahhüdümüz kadimden bu yana, Büyük İskender’den bu yana liman ve daha sonra İpek Yolu ticaretindeki rolünü göz önüne alarak bu kapasitesini geliştirmeye kararlıyız. İskenderun hem Demir Çelik sektörü hem de diğer alanlarda geniş tarım kapasitesiyle GAP bölgesinin limanı olması hasebiyle de Amanos Projesi ile İskenderun Limanı’nın geliştirilmesi bir araya getirildiğinde inşallah Hatay bu anlamda büyük bir ekonomik hamlenin öncüsü olacak.”şeklinde konuştu.

İSKENDERUN’A ÜNİVERSİTE KAZANDIRACAĞIZ

Başbakan Ahmet Davutoğlu Hatay’daki Mustafa Kemal Üniversitesi’nde de çok sayıda fakülteler açtıklarına işaret ederek “7 fakülte, 4 araştırma ve uygulama merkezi, 4 meslek yüksek okulu, 2 yüksek okulu, 1 konservatuar açtık. Öylesine büyüdü ki Mustafa Kemal üniversitesi artık Hatay’ın ikinci büyük üniversiteye ihtiyacı var. Bunu biliyoruz. İskenderun’un köklü kültürel birikimiyle zaten ilmin merkezlerinden biri inşallah İskenderun’a bir üniversiteyi en kısa zamanda kazandıracağız” şeklinde görüş beyan etti.

Düzenlenen toplantıya katılan İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ise toplantıdan çokm memnun bir şekilde ayrıldıklarını belirterek,”Başbakanımız hükümet İskenderun’a ayrı bir önem veriyor. Toplantının büyük bir bölümünde İskenderun konuşuldu. Bizlerde İskenderun’un geleceğini şekillendirecek olan projeleri Başbakanımıza sunduk. İskenderun’un geleceği çok parlak “şeklinde konuştu.

8 7 6 5

Önceki İçerikBaşkan Culha 2015 yılının herkesin hayallerine ve umutlarına kavuştuğu bir yıl olmasını diledi
Sonraki İçerikHatay Otobüsü Kaza Yaptı
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.