Arsuz’da çıta yükseliyor

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ile birlikte Büyükşehir Yasası kapsamında köyden mahalle statüsüne kavuşan köy yollarında başlatılan asfalt çalışması kapsamında, Höyük –Arpagedik arasında tamamlanan asfalt yolu inceledi. Başkan Savaş’a, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha’nın yanı sıra Arsuz Belediye Başkan Yardımcıları Ali Yavuz ve Sedat Deveci, Fen İşleri Müdürü Koray Mazmancı, belediye meclis üyeleri, Höyük Mahalle Muhtarı Rıdvan Dural, Arpagedik Mahalle Muhtarı Süleyman Sürmelioğlu de eşlik etti.

4
Köy meydanında toplanan vatandaşlar adına kısa bir konuşma yapan Mahalle Muhtarları Rıdvan Dural ve Süleyman Sürmelioğlu yapılan hizmetlerden dolayı Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha’ya teşekkür ederek, önlerinde kurban kestirdi.

Büyükşehir belediyesinin yetki alanında bulunan her yolda ve her mahallede yolların asfaltlanacağını ifade eden Başkan Lütfü Savaş, “Altyapı ve asfalt çalışmasının yanı sıra sizlere yapacağımız köprü de ihale aşamasında. Yaşanabilecek olan bir selden etkilenmeyecek, yıkılmayacak, sağlam bir köprü inşa edeceğiz. Bu köprüyü Haziran ayı sonu, Temmuz ayı başı gibi faaliyete açmayı planlıyoruz. Çalışmalarımızı Belediye Başkanımız Nazım Beyle birlikte gerçekleştiriyoruz. Sizlerin rahatı için hep birlikte çözüm üretip, hep birlikte çalışıyoruz. Tek hedefimiz Arsuz’u kalkındırmak ve Arsuz’daki çıtayı yükseltmektir” dedi.

Asfalt çalışmasının Avcılarsuyu ile Haymaseki’de start alacağını ifade eden Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha da, “Höyük Mahallemiz seçimlerde bize yüzde 98 oranında oy verdi. Konacık’ta ise yüzde 3 oranında oy aldık. Ama burada yapılan hizmetlerin aynısını oraya da yapacağız. Çünkü, bizim hizmette oy hesabımız yok. Bizlere güvendiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. Bu güven sizlerle birlikte 5 yıl sürecek” şeklinde konuştu.
Köylü kadınlardan teşekkür

Daha sonra vatandaşlarla birlikte asfalt yol üzerinde yürüyen Başkan Savaş, ilk kez sıcak asfaltla tanışan ve mutlulukları yüzlerine yansıyan vatandaşların övgü dolu sözlerine ‘Bu daha başlangıç” şeklinde karşılık verdi. Yolda yürürken ekmek açan kadınları da ziyaret eden Savaş’a köylü kadınlar sıcak ekmek ikram ederek, asfalttan dolayı teşekkür etti.

Screenshot_3 Screenshot_2 Screenshot_1 4

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.