CHP Hatay Milletvekili aday adayı Mustafa Kamil Turan İskenderun Cemevi’ni ziyaret etti

CHP Hatay Milletvekili aday adayı Mustafa Kamil Turan ve çalışma arkadaşları İskenderun Cemevi’ni ziyaret ederek Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı İskenderun Şube Başkanı Düzgün Argun ve yöneticiler ile bir araya geldi.

1
Birlikte sabah kahvaltısı yaparak sohbet eden Mustafa Kamil Turan Cemevinin ve Alevi cemaatinin sorunlarını dinledi.

Sözlerine kendilerini kabul ettiği için vakıf başkanına teşekkür ederek başlayan Mustafa Kamil Turan ;
“Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı ve Alevi Kültür Derneği’nin bu Cemevi’ni yapabilmek için ne kadar emek verdiğini, Cemevi’nin sizler için ne demek olduğunu biliyorum ” dedi.

Alevi katliamının yapıldığı 1978 Maraş olaylarının acısının hala yüreklerde taze olduğunu, acıları unutabilmek için üstünü örtmek değil yüzleşmek, sorgulamak gerektiğini söyledi. “Bugün Maraş’ta anma töreni yapılmasına bile izin verilmezken toplumsal barışımızı, kardeşliğimizi nasıl koruyacağız. Korkmadan yüzleşeceğiz, sorgulayacağız ki tekrar yaşanmasın” dedi.

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı İskenderun Şube Başkanı Düzgün Argun Hatay Milletvekili aday adayı Mustafa Kamil Turan’ın geçen dönem belediye meclis üyeliğinde de yanlarında olduğunu sadece seçim dönemlerinde gelmediğini bundan da mutluluk duyduklarını söyledi ve aday adaylı sürecinde çalışmalarında başarılar diledi.

IMG_3530 IMG_3528 3 2 1

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.