CHP Hatay Milletvekili aday adayı Mustafa Kamil Turan İskenderun TMMOB ziyaret etti

CHP Hatay Milletvekili aday adayı Mustafa Kamil Turan çalışma arkadaşları ile birlikte İskenderun TMMOB (Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği) ‘u ziyaret ederek meslektaşları ile görüştüler.

IMG_3471
Mimar Odası binasında gerçekleşen ziyarete İskenderun TMMOB olarak Mimarlar Odası Başkanı Koray Tanın, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Selahattin Gündüz,Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı Bülent Bozdoğan ve teknik camiadan mühendis ve mimarlar katıldılar.

Mimarlar Odasının ev sahibi olduğu ziyarette Mimarlar Odası Başkanı Koray Tanın bu süreçte başka aday adaylarının da kendilerini ziyaret ettiğini bundan mutluluk duyduklarını ancak Mühendis-Mimar camiasından, İskenderun TMMOB üyesi bir meslektaşlarının aday adayı olmasının farklı bir önemde olduğunu ve Mustafa Kamil Turan’ın aday adaylığını sevinçle karşıladıklarını söyleyerek konuşmasına başladı.” Bizleri,sorunlarımızı en iyi anlayabilecek, kendimizi en rahat ve kolay anlatabileceğimiz birinin aday adaylığını sonuna kadar destekliyoruz. Gönül ister ki her ilden bir mühendis yada mimar meslektaşımızı milletvekili olarak mecliste görelim” dedi. İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Selahattin Gündüz ve Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı Bülent Bozdoğan da Mimarlar Odası Başkanı Koray Tanın’la aynı düşünceleri paylaştılar ve bu dönem de iktidarın hiç bir dönem de olmadığı kadar TMMOB üzerinde baskı yarattığını ve TMMOB’u etkisizleştirmeye çalıştıklarını söylediler. İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Selahattin Gündüz “İnşaat Mühendisi bir meslektaşımın aday adayı olması beni mutlu ediyor ve gurur veriyor” dedi.

Sözlerine aile arasında ve kendi ocağında olmanın ayrı bir heyecan verdiğini söyleyerek başlayan Mustafa Kamil Turan ;

Aday adaylığı çalışmaları sürecinde Sivil Toplum Örgütlerini ziyaret etmeye öncelik verdiklerini, Sivil Toplum Örgütlerinin demokrasinin gelişimine ve toplumsal barışa büyük katkıları olduğunu söyledi. Diğer aday adayı arkadaşlarının çalışmalarının partisine güç kattığını söyleyen Turan “ amacımız CHP’yi 2015 seçimlerinde iktidar yapmak” dedi. Milletvekilliğine seçildiği taktirde meclisteki ilk önergesinin “Yapı Denetim Şirketleri ve Yapı Müteahhitliği” üzerine olacağını söyleyen Turan “ TMMOB camiası mağdur durumdadır. Bu yasa teklifini de sizlerle beraber hazırlayacağız. İskenderun’da birlikte yapacağımız bu çalışmayı meclise ilk önergem olarak sunacağım” dedi.

Sıcak bir ortamda geçen ziyarette siyasilerin her seçim döneminde geldiğini,seçimden sonra bir daha uğramadıklarını söyleyen Mimarlar Odası Başkanı Koray Tanın aday adayı Mustafa Kamil Turan’ı teknik camianın yakından tanıdığını ve aralarından biri olduğu için de böyle bir sorun yaşanmayacağını bildiklerini söyledi.

Hatay Milletvekili aday adayı Mustafa Kamil Turan geçen dönem belediye meclis üyeliği döneminde de teknik camiayla iç içe çalıştığını ve milletvekilliği döneminde de aynı şekilde bunun devam edeceğini söyledi.

Tüm oda başkanları Hatay Milletvekili aday adayı Mustafa Kamil Turan’ı desteklediklerini ve mecliste görmekten mutluluk duyacaklarını söyleyerek, çalışmalarında başarılar dilediler.

IMG_3495 IMG_3493 IMG_3472 IMG_3471 IMG_3478

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.