Sınırda Yasa Dışı Geçişler

Genelkurmay Başkanlığı’nın olayla ilgili internet sitesinden yapılan açıklamada şöyle denildi;

Türkiye-Suriye hududunda, Kara Kuvvetleri 2’nci Hudut Alayı (Hatay) Şht.Çvş.M.ÖZEKER Hudut Karakol Komutanlığı sorumluluk sahasında, Suriye’den Türkiye’ye doğru, bir şahsın yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunduğu tespit edilmiştir.

auto-suriye-sinirinda-askeri-araca-ates-acild-6398363_o
Tespit edilen bu durum üzerine, söz konusu şahsa, bölgede bulunan Hudut Devriye Timi (HDT) tarafından “DUR” ikazında bulunulmuş, “DUR” ikazına uyulmaması üzerine, havaya uyarı ateşi açılmıştır. Açılan uyarı ateşi sonucunda şahıs, Suriye’de geldiği istikamete doğru geri kaçmıştır. Bilahare, Suriye tarafından, HDT üzerine ateş açılmış, açılan ateşe derhal ateşle karşılık verilmiştir.

Bu esnada, Türkiye tarafında bulunan Beşaslan Mahallesi istikametinden 8-10 kişilik bir grubun ve Suriye tarafından da 10-15 kişilik diğer bir grubun, aynı anda kaçakçılık teşebbüsü için hududa yaklaştığı tespit edilmiş, hudut unsurlarımızın ikaz ateşi üzerine iki taraftaki grup da sırtlarındaki çuvalları bırakıp, geldikleri istikametlerde kaçarak gözden kaybolmuşlardır. Bilahare Suriye tarafından, şahısların kaçtıkları istikametten, unsurlarımız üzerine ateş açılmış, açılan ateşe derhal ateşle karşılık verilmesi sonucunda Suriye tarafından açılan ateş kesilmiş ve yasa dışı geçiş teşebbüsü engellenmiştir.

Hudut unsurlarımız tarafından olay bölgesinde yapılan arama faaliyeti esnasında 960 paket sigara ve 338 paket çay ele geçirilmiştir.

Olay ile ilgili olarak Reyhanlı Cumhuriyet Savcılığına ve Reyhanlı İlçe Jandarma Komutanlığına bilgi verilmiştir.

Önceki İçerikMide Bulantısı ve Bitkisel Çözüm Yolları
Sonraki İçerikVali Topaca Fettah Çiftçi’yi Kabul Etti
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.