BİLİNÇLEN, BÜTÜNLEŞ VE SEÇ

Zaman su gibi akıp gidiyor. Günler günleri, haftalar ayları, aylar yılları kovalıyor. Ömürden ömür geçiyor farkında olmadan. Hayat yolculuğunu kimimiz zevki sefa içerisinde, kimimiz de keder ve eza içerisinde tamamlıyoruz. Güzel hayat oh ne rahat yaşam tarzı her insana nasip olmuyor maalesef. Kim istemez ki rahatlığı bolluğu ve hepsinden önemlisi mutluluğu. Aklı başında olan her insanın hayali olsa gerek. Ülkemde kolay mı? Değil elbette. Sosyolojik ve ekonomik bir çok etken engel teşkil ediyor. Gerçek anlamda sosyal devlet olma özelliğini kazanamadık. Sosyal devletin ne olduğunu henüz anlayamadık. Ne olduk? “Sadaka toplumu“. Bu yol mutluluğa giden yol mu? Asla değil. Bu uğurda sorumlu kimdir? Elbette toplum ve İdare.

Ülkemde idareye entegre olunduğu ölçüde “VİP” muamelesi esastır. Gücünüze bağlı olarak imkanlar seferber edilir tasarrufunuza sunulur. Entegre olmayan farklılık gösterenin vay haline .Falakaya mı yatırılıyor? Elbette değil. Kimi zaman beter ediliyor ama.İkinci sınıf muamelesi görüyor. Unutulmuş, bir köşeye atılmış, dışlanmış değersizleştirilmiş halde görülüyor.Bu gerçeklik doğrumu? Bence doğru.Nereden anlıyoruz.Etrafınıza bir bakın, yüzü gülen, bir anda şaşırtıcı ölçüde hayat standardı değişen yığınla insan görürsünüz.Onlar hiç bir şeyden şikayetçi değildir.Onlara sihirli değnek değmiştir.Keyfini yaşarlar.Birde bunun dışındakilere bir bakalım.Her şey kıt kanaat.Sıkıntı kader olmuş, her gün cefa üstüne cefa.Bu tespitlerden sonra dönün geriye hayatınızı bir daha gözden geçirin. Değişim ölçülerine bakın. Nereden nereye gelmişsiniz.İlkelerden ve maneviyattan ödün vermeden dişinizle tırnağınızla bir yerlerdeyseniz önce kendinize saygı duyun sonra gururlanın.Değilse kendiniz ne his etmeniz gerektiğine karar verin.

Sosyal devletlerde insanın onurlu yaşam sürdürebilmesi için düzen tıkır tıkır işler.Yarının endişesi yoktur.Devlet gerçek babadır.Baba şefkati her vatandaşı için eşit ölçüdedir.Şüphe olmaz.Dedim ya her şey tıkır tıkır.Biz gıptayla bakmaya devam ederiz.Onların anlayışını anlatır dururuz.Peki bu ölçülerde bizlerin yaşaması hak değil mi? Elbette hak. Kim yapacak bu işi? Öncelikle millet olarak yürekten isteyeceğiz. “Bilinçleneceğiz, Bütünleşeceğiz ve Seçeceğiz“.Sadaka toplumu olmanın onur kırıcı olduğunu anlayacağız.
Zaman geçiyor dostlar daha beklemenin ve seyir etmenin ne anlamı var. Onurlu ,gururlu, mutlu ve eşit yurttaşlık anlayışına hizmet edeceğine inandığımız idareyi seçmek ve artık bu kötü rüyadan uyanmak dileğiyle mutlu yarınlara…..

Önceki İçerikERZİN ERZURUM’U ISITTI
Sonraki İçerikSİZLERE HER ZAMAN DESTEK OLMAYA HAZIRIZ
1967 İskenderun doğumlu.Ondokuz Mayıs Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi İstatistik Bölümü mezunu.