OLAYLARDAN ETKİLENMEMEK İÇİN 2 BİN 500 TOPLANTI YAPTIK

Başkan SAVAŞ Olaylardan Etkilenmemek İçin 2 Bin 500 Toplantı Yaptık (1)

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş, Dörtyol ve İskenderun Ticaret ve Sanayi Odalarında Büyükşehir Yasasıyla ilgili düzenlenen toplantıda Ortadoğu’da ve ilimize komşu olan Suriye’de yaşanan olaylarda esnafın, iş adamlarının ve vatandaşların etkilenmemesi için izledikleri yolu anlattı.

Ortadoğu’nun genelinde özellikle komşumuz Suriye’de yaşanan olayların insanlık adına üzüntü verici bir durum olduğunu belirten Başkan Savaş, Antakya Belediye Başkanı iken bu olayların ayak seslerinin duyulmaya başlandığı andan itibaren Erzinden Samandağı’na kadar, Yayladağı’ndan Hassa’ya kadar toplam 2 bin 500 toplatı gerçekleştirdiklerinin altını çizdi.

Bu toplantıların Hatay’ın tüm renkleriyle, tüm katmanlarıyla gerçekleştirdiklerini vurgulayan Başkan Savaş, “Bu olayların ayak seslerini duyduk ama maalesef olaylar baş gösterdi. Yağmur gibi de ilimize insanlar geldi. Bu olaylarla Lojistik sektörümüz, küçük esnafımız çok sıkıntı yaşadı. Daha sonra bütün toplum bu hadiselerden sıkıntı yaşamaya başladı, gençlerimiz işsiz kalmaya başladı. Daha çok Altınözü, Reyhanlı, Yayladağı ve Antakya taraflarındaki hemşehrilerimiz sosyolojik açıdan çok daha rahatsız. Suriye’de gelenler yarı fiyatına çalıştığı için ilimizdeki gençlerimiz işsiz kalıyor” dedi.

Özellikle Reyhanlı’da yaşanan patlamalardan sonra birlik beraberlik ve dayanışma toplantılarını sıklaştırdıklarını vurgulayan Başkan Savaş “Provokasyonlara kapılmamak için muhtarlarımızla, vatandaşlarımızla sık sık biraraya geldik. Bu toplantılarla hem birliğimizi beraberliğimizi pekiştirdik hem de ilimizin komşu ülkeler gibi olmasının önüne geçtik. Bu ateş çemberinde bu birliğimizi ve beraberliğimizi korumamız çok önemli bir şey. Böylece Hatay’ın provakasyonlara kanmayacağını birbirine nasıl bağlı olduğunu kanıtladık” dedi.

Başkan SAVAŞ Olaylardan Etkilenmemek İçin 2 Bin 500 Toplantı Yaptık (3) Başkan SAVAŞ Olaylardan Etkilenmemek İçin 2 Bin 500 Toplantı Yaptık (2) Başkan SAVAŞ Olaylardan Etkilenmemek İçin 2 Bin 500 Toplantı Yaptık (1)