Fotoğraflarla Arsuz Turu

Screenshot_1

Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Başkentte Hatay Günleri etkinliğine iyi bir hazırlıkla katılan Arsuz Belediyesi, etkinlik için yaptırdığı özel tasarımlı standıyla göz doldurdu. Arsuz’un güzellikleri, turistik mekânları, kültür ve turizm faaliyetlerinin yanı sıra tarihi ve kültürel yerlerinin görsellerle süslendiği stantta, başkentli misafirleri Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha karşıladı.

Başkentlilerin Arsuz’u her yönüyle daha yakından tanıma fırsatı buldukları, başkentte yaşayan Hataylılar’ın ise özlem giderdiği etkinlikte ziyaretçiler Arsuz’un doğa resimlerinden oldukça etkilendi. Tanıtım standında Arsuz’un meşhur kabak tatlısı, ceviz reçeli ve turunç tatlısı dağıtımında ise adeta izdiham yaşanırken, üzerinde Arsuz’un fotoğraflarının bulunduğu tanıtıcı broşür, kalem ve CD’lerde yoğun talep gördü.

Ziyaretçi akını;Arsuz Belediyesi’nin yoğun ilgi gören standını Hatay Valisi Ercan Topaca, eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Hatay Milletvekilleri Orhan Karasayar, Hacı Bayram Türkoğlu, Mehmet Öntürk, Nihat Matkap, Hasan Akgöl ve Mevlüt Dudu, Belen Kaymakamı Abdülaziz Aydın, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Yılmaz, ilçe belediye başkanları ve belediye meclis üyeleri, İskenderun esnaf oda başkanları, işadamları, öğrenciler, gazeteciler, çok sayıda Ankaralı ve Ankara’da yaşayan Hataylılar ziyaret etti.

“Tanıtım şart”

Ulusal ve uluslararası alanda Arsuz’u en iyi şekilde tanıtmak için ellerinden gelen gayreti göstermeye devam edeceklerini ifade eden Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, “Arsuz turizmde önemli değerleri ve potansiyeli olan bir ilçe. Ancak, turizmden arzu ettiğimiz kadar yararlanamıyoruz. Bu nedenle ilçemizde turizmin gelişmesini sağlamak ve turizmden elde edilen geliri artırmak amacıyla yoğun bir çaba içerisindeyiz.

Turizmin gelişmesi için ulaşım, konaklama gibi altyapı hizmetlerinin yanında iyi bir tanıtıma da ihtiyaç duyulmaktadır. Biz de turizm kenti olma hedefinde emin adımlarla ilerleyen Arsuz’u en iyi şekilde tanıtmak ve turizm alanında ismini duyurabilmek için her fırsatı değerlendiriyoruz. Bu nedenle de Başkentte Hatay Günleri etkinliğinin önemini biliyoruz. Ayrıca, Akçalı, Gökmeydan ve Konacık mahallerimiz için turizm master planı hazırlıyoruz. Bu planlarımızı tamamlayarak, yol haritamızı daha iyi belirleyeceğimize ve ilçemizdeki turizmin daha da canlanacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

Screenshot_5 Screenshot_4 Screenshot_3 Screenshot_2 Screenshot_1