Başkent’te Hatay Günleri Başlıyor

d8a5c09d-f73b-44cf-a806-4a6efe71cf8611

Sahip olduğu sayısız değerleri ile tüm dünyanın ilgisini çeken güzel ilimiz Hatay, bu yıl Ankara’dan 3. defa “merhaba” diyor.

Hatay Valiliği, Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Hatay Birlik Vakfı tarafından düzenlenen ve Hatay Güçbirliği tarafından desteklenen ‘Başkent’te Hatay Günleri’ etkinlikleri bugün Atatürk Kültür Merkezi’nde Hatay Valimiz Sayın Ercan Topaca’nın da katılımıyla başlıyor.

Hatay Valisi Sayın Ercan Topaca ve protokol üyelerinin birer konuşma yapacağı törende hep birlikte açılış kurdelesi kesilecek. Şenköy Halk Oyunları ekibinin gösterisinin renk katacağı açılışta daha sonra Hatay’a özgü gıdadan el sanatları ürünlerine, sanayi ve zirai ürünlerden yöresel değerlere kadar bin bir çeşit ürünün sergilendiği stantlar gezilecek.

Başkent’te Hatay Günleri’nde Hatay’ın meşhur künefe şovu ve Medeniyetler Korosu konseri, Antakya Kına Gecesi ekibi ile Şenköy Halk Oyunları gibi birçok etkinlik vatandaşlarla buluşacak. Hatay Günleri, 09 Kasım Pazar gününe kadar lezzet şöleni, çeşitli etkinlikler ve konserlerle devam edecek.