Milletvekili Aday Adayı Dr.Ender Çolakoğlu İlçe Teşkilatlarını Ziyaret Etti

DSCF2310

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Aday Adayı Dr. Ender Çolakoğlu Dörtyol, Payas ve Erzin İlçe Teşkilatlarını ziyaret etti.

Dr. Ender Çolakoğlu’nu Dörtyol, Payas ve Erzin’de İlçe Başkanları, yönetim kurulu üyeleri, kadın kolları ve çok sayıda partili karşıladı.

Seçim çalışmaları kapsamında, yapılacak olan genel seçimler öncesinde CHP’nin ilçe teşkilatlarını ziyaret eden aday adayı Dr.Ender Çolakoğlu, parti teşkilatları ve partililer tarafından büyük ilgi gördü.

İskenderun’da Devlet ve SSK hastaneleri ile Özel Gelişim Hastanesinde iç hastalıkları uzmanı olarak çalışan 48 yaşındaki Dr. Çolakoğlu, özel hastanede başhekim, genel koordinatör olarak çalıştığını da belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Aday Adayı Dr. Ender Çolakoğlu yaptığı ziyaretlerde şunları söyledi;İskenderun ve yöresinin doğup, büyüdüğü kent olduğunu anlatan Dr. Çolakoğlu, “Burada var olan sorunlar hepimizi ilgilendiriyor. Kimse ‘Beni ilgilendirmez’, diyemez. O lüksü yok. Sorumluluktan kaçmak mümkün değil. Bu süreçte hiçbir sorumluluk almadan yaşama devam etmek mümkün değil. Kendime de yakıştırmam. Bu nedenle milletin vekili olmaya talibim” dedi. Siyasete girme amaçlarından birinin de bir ve bütün şekilde ortak hareket edebilmeye katkı sunmak olduğunu anlatan Ender Çolakoğlu, “Bu da zaman ayırmak ve inandırmaktan geçiyor.

Ben, CHP’nin ana özne olduğu bir ortamda gözümü açtım ve yaşadım. Ortak projeler üreterek, uygun çalışarak, gereken başarıya ulaşacağımızı düşünüyorum.Ülkenin şu an içinde bulunduğu durumun hassasiyetini bilmenizi isterim. Halkın sorunlarının çözüm noktasının siyaset olduğunu gördüm. Ülkenin şu anda dış politikası ve komşularıyla olan ilişkilerinin durumu, bu coğrafyada yaşanan gerilim, halkı huzursuz etmektedir. Duvara toslayan bir dış politikanın vahim sonuçlarıyla karşı karşıyayız.

Cihan devleti olacağız diye yola çıkılan hükümet politikaları çökmüştür. Ortadoğu coğrafyasında hangi hesaplarla ülkemizi bu bataklığa sokmuşlardır. Cumhuriyet Halk Partisi dışında bir irade bizleri bu sıkıntılardan kurtaramaz. Seçim döneminde bu konuların ayrıntılarına gireceğim.

”İKTİDARIN UYGULADIĞI EKONOMİ POLİTİKASI İFLAS ETMİŞTİR”

İkinci bir konuda ekonomi, yalancı bir efsanedir gidiyor. 12 yıllık AKP iktidarında herkes zenginleşti. Yok böyle bir şey etrafımıza baktığımızda halkın genelinin ne durumda olduğu ortadadır. Evet bazıları zenginleşti adını sanını bilmediğimiz yandaşların zenginleştiklerini biliyoruz. Yandaşlar ve hanedanları varlıklarının üzerine varlık katmıştır.Diğer tarafta yoksulluk artmış ama yoksulluğun siyaseten istismar edilerek insanların hür iradesi sömürülmeye devam etmiştir.
CHP olarak iktidara hazırlanıyoruz, kadrolarımızla ve projelerimizle işsizliği, yoksulluğu, yolsuzluğu ortandan kaldırabilmek , kardeşliği yaşatabilmek ve Türkiye’de barış, istikrarı sağlamak için bir iktidar değişikliğine ihtiyaç duyulmaktadır.. Bu iktidarın adı CHP olmalıdır. Çözüm CHP’ dedir.

”ÇAĞDAŞ, MODERN, İLERİCİ BİR EĞİTİM SİSTEMİ HAYATA GEÇİRİLMELİDİR”

Eğitim politikalarını belirleyen kurumların siyasi düşünce ve ideolojik saplantılarla hareket etmesi çok yıkıcı sonuçlar doğurabilmektedir. Eğitim politikalarının tek rehberi bilimsel düşünce ve ilkeler olmalıdır.
Eğitim politikaları pedagojik gerçekler ve ilkeler gözetilerek hazırlanmalıdır. Hiçbir eğitim politikası boyacı küpüne sokup çıkarır gibi “oldu bitti”ye getirilemez.
Toplumlar değişen çağın koşullarına ayak uydurabilmelidir.

Genç nesillerin geleceği yakalaması anlamına gelen eğitim sisteminin bilimsel içeriği büyük önem taşımaktadır.

Bilgi ve bilim üreten millet olmak bir yana, mevcut bilgiyi genç nesillerimize aktarmakta başarısız kalan bir eğitim sistemine sahibiz bu durum kaygı vermektedir. Gençleri her sene yaz boz tahtasına çevirdikleri sınav sistemi ile çileden çıkarmışlardır. Cinselleştirilmiş ve dinselleştirilmiş bir eğitim sisteminin hangi amaca hizmet ettiği bilinmektedir.Gençlerimizin eğitim sorunlarının çözüme kavuşması gerekmektedir. Çağdaş, modern, ilerici bir eğitim sistemi hayata geçirilmelidir.

”EMEK EN YÜCE DEĞERDİR”

Burası bir sanayi kentidir. Ülke sanayisi günden güne kötüleşmektedir. Taşeronlaşma köleleştirme sonucunda emeği sömürülen işçilerin de kesinlikle iş güvenceleri kalmamıştır. İşçi ölümleri sayısında büyük artışlar yaşanmış işçi hayatı hiçe sayılmıştır. Bilinmelidir ki emek en yüce değerdir. Ermenek’te yaşanan olayları hepimiz yakından takip etmekteyiz..Çözüm CHP’nin insana değer veren, emeğe değer veren politikalarında yatmaktadır.

CHP olduğu yerde umutlar bitmez umutsuzluğa da yer olmaz.

Yapmamız gereken şey inandığımız şeyi savunmak, kırgınlıkları geride bırakmak ülkenin içerisinde bulunduğu bu durumda CHP’yi tekrar umut haline getirmektir. Ben bu düşüncelerle siyasete giriyorum. Temiz siyasete temiz siyasetçiye ihtiyacımız olduğunu bu duygularla siyaset yapacağımın sözünü sizlerin huzurunda veriyorum” diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi Payas, Dörtyol ve Erzin İlçe Başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, Hatay Milletvekili Aday Adayı Dr.Ender Çolakoğlu’na ziyaretten dolayı duydukları memnuniyeti dile getirerek başarılar dilediler. Ve yapılacak olan seçimlerin ülkemiz için çok önemli olduğunu vurguladılar. Ülkemiz, içerisine sokulduğu girdaptan Cumhuriyet Halk Partisi kadroları sayesinde kurtulacaktır” diye konuştular.

 

PAYAS İLÇE TEŞKİLATI ERZİN İLÇE TEŞKİLATI DÖRTYOL İLÇE TEŞKİLATI DSCF2199 DSCF2104 DSCF2310