Lütfü Savaş Arsuz’daki Sel Bölgesini Gezdi

IMG-20141030-WA0039

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, geçtiğimiz günlerde Arsuz’u etkisi altına alan ve maddi hasara yol açan sel felaketinden en çok etkilenen Işıklı, Tatarlı, Konacık, Tülek, Haymaseki, Avcılarsuyu, Arpagedik, Höyük, Arpaçiftlik ve Hacıahmetli Mahallelerinde bir dizi incelemelerde bulunarak, durum değerlendirmesi yaptı.

Başkan Savaş’a CHP Hatay Milletvekilleri Refik Eryılmaz ve Mevlüt Dudu, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, CHP Arsuz İlçe Başkanı Faik Çekin, belediye meclis üyeleri ve muhtarlar eşlik etti.

Selden zarar gören vatandaşları ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini ileten ve vatandaşlarla bir araya gelerek sorun ve talepleri dinleyen Lütfü Savaş, aşırı yağışların etkisi altında kalan bölgelerde hayatın normale dönmesi için gerekli tüm çalışmaların yapılmaya devam ettiğini söyledi.

“Su boruları yer altına alınacak”

Gerçekleşen ziyaretlerde Tatarlı Kur’an Kursu kursiyerlerinin kreş ve çocuk parkı talebinin de yerine getirilmesi için talimat veren Başkan Savaş, vatandaşların su sorunu ile ilgili de “Su sorununu kalıcı bir şekilde çözeceğiz. Yapılan geçici çözümler her afette yeniden sorun yaratabilir. Bu nedenle doğalgaz, elektrik ve su borularını yeraltına almak istiyoruz. Bunu 5 yılda bitiremeyebiliriz, ama 5 yılda ciddi bir mesafe katedeceğiz. Turizmin gelişmesi için de Hatay’ın Turizm Master Planı’nı yapacağız. Tüm projelerimizi Hatay için, Hataylılar için hayata geçireceğiz ” diyerek, müjde de verdi.

Köprü ve nehirlerde inceleme

Sel nedeniyle bozulan ve ulaşımda sıkıntılara neden olan köprüler ve dere yataklarında yapılan tahkimat çalışmalarını da inceleyen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha’dan yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Yeni sel ve su taşkınlarına karşı gerekli tedbir ve önlemlerin alınması amacıyla tüm ekiplerin seferber olduğunu anlatan Savaş, çalışmaların titizlikle takip edildiğini ifade etti.

Geçmiş olsun ziyaretleri

Konacık’ta yaşanan hortum faciasında kolunu kıran Ali Gündüz’ü de evinde ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini ileten Başkan Savaş, Gündüz’den olay anını dinledikten sonra bir ihtiyacı olup olmadığını sordu. Kısa bir süre önce ameliyat olan Haymaseki Muhtarı Süleyman Kılınç’ı da beraberindeki heyetle birlikte evinde ziyaret eden Savaş, Kılınç’tan da sağlık durumu hakkında bilgi aldı.

Screenshot_4 Screenshot_3 Screenshot_2 Screenshot_1 IMG-20141030-WA0039

Önceki İçerikKAYMAKAM AYDIN GENÇLERLE PİKNİKTE BİR ARAYA GELDİ
Sonraki İçerikKÖMÜR ÇIKARKEN DE YAKARKEN DE ÖLDÜRÜYOR