Başkent’te Hatay Günleri Heyecanı Başlıyor

IF

Hatay’ın, hem ulusal hem de uluslararası alanda tanınırlığını sağlamaya yönelik olarak bu yıl 3’üncüsü düzenlenecek olan ‘Başkent’te Hatay Günleri’, 04 Kasım 2014 Salı günü saat 11.00’de Atatürk Kültür Merkezi’nde Hatay Valisi Sayın Ercan Topaca’nın da katılımıyla başlayacak.

Hatay Valiliği, Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Hatay Birlik Vakfı tarafından düzenlenen ve Hatay Güçbirliği tarafından desteklenen ‘Başkent’te Hatay Günleri’ etkinlikleri 04-09 Kasım 2014 tarihleri arasında Atatürk Kültür Merkezi’nde tüm vatandaşlarımıza açık olacak.

Her gün on binlerce kişinin gelip ziyaret edeceği tahmin edilen fuarda sürpriz sanatçılar da konser verecek ve folklör, mehter takımı ziyaretçilere unutamayacakları anlar yaşatacaklar. Ayrıca fuarın 2. gününde Hatay’ın gururu olan ‘Medeniyetler Korosu’ da Hatay’ın hoşgörü kültüründen harmanladığı bestelerle ziyaretçilere eşsiz bir müzik ziyafeti sunacak. Fuar alanında Hatay’a özgü el sanatları ve doğal ürünler de sergilenecek. Ayrıca ziyaretçiler stantlarda alışveriş yapabilecek ve sonrasında yemek stantlarının bulunduğu Meydan’a ulaştıktan sonra Hatay’ın eşiz mutfağının tadına varabilecekler.

İlimizin tüm dinamiklerinin ve cemaat önderlerimizin teşrif edecekleri, barış, hoşgörü ve kardeşlik şehri Hatay’ın, kültürel zenginliklerinin, eşsiz mutfağının, tarım ve turizm değerlerinin tüm dünya ile buluşacağı bu etkinlik davul zurna eşliğinde ‘Tüm Hataylıların Halayı’ etkinliğiyle 9 Kasım 2014 Pazar günü saat 20.00’de sona erecektir.

IF 1