CUMHURİYET BAYRAMININ 91.YILI TÖRENLE KUTLANDI

DSC_0045

Cumhuriyet Bayramı 91.Yılı kutlama törenleri , 28 Ekim günü saat 13:00’de Atatürk Anıtına çelenklerin sunulması ile başladı. Program, 29 Ekim günü saat 08:30’da Kaymakam Abdulaziz AYDIN’ın makamında tebrikat töreni ile devam ettirilerek, Tebrikatın devamında Sebati Gönenç Okulu bahçesinde icra edilen kutlama programı ile sona erdirildi.

Okulda icra edilen program, saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başlatılarak, Kaymakam AYDIN, beraberinde Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı ile birlikte törene katılan halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı. Kaymakam AYDIN’ın, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasında;

“Aziz Belenliler;

Türk Milletinin tarihte eşi benzeri görülmemiş kahramanlık destanları yazarak gerçekleştirdiği Milli Mücadelenin sonunda kurduğu Cumhuriyetimizin 91. yıl dönümü olan bu günü büyük bir coşku, sevinç ve mutlulukla kutluyoruz. Bayramımız kutlu olsun dedi.

Türkiye Cumhuriyetinin 91 yıllık öyküsü bir başarı, bir uygarlaşma öyküsüdür. Cumhuriyetin başarıları ile haklı bir gurur duyuyoruz. Türkiye Cumhuriyeti; bugün kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyet yolunda dev adımlarla yürüyen bir dünya devletidir.

İnsan hakları, demokrasi ve hukukun üstünlüğü ile taçlanmış, farklılıklarımızı zenginlik olarak gören, aidiyet duygusunun perçinleştiği, insan odaklı, devlet millet kaynaşmasını sağlamış Cumhuriyeti ileriye taşımak olan hedefimizin gölgelenmesine asla izin vermemeliyiz.

Cumhuriyetin kuruluşunda emeği geçen ecdadımızı rahmet ve minnetle anıyor, hoş görü, sevgi, barış ve kardeşliğin hâkim olduğu, aydınlık bir Türkiye temennisiyle, bayramınızı tebrik ediyor, sevgi ve saygılar sunuyorum.” diyerek konuşmasını tamamladı.

Öğrencilerinin hazırlamış olduğu Folklor gösterisi, Şiirlerin okunması, Jimnastik gösterileri, öğrenci korosunun türkü sunumu, Cumhuriyet Bayramı konulu etkinliklerde çeşitli dallarda dereceye giren öğrencilere ödülleri töreni akabinde yapılan resmi geçit töreni ile program sona erdi.

DSC_0266 DSC_0214 DSC_0183 DSC_0045