İskenderun Güney Eğitim Vakfından Dayanışma Gecesi

DSCF1823

Kısa adı İGEV olan İskenderun Güney Eğitim Vakfı, Grand Plaza’da gelenekel dayanışma gecesi düzenledi.

İskenderun Güney Eğitim Vakfı’nın geleneksel dayanışma gecesi yoğun ilgi gördü.

Düzenlenen gecede açılış konuşmasını yapan İGEV Başkanı Şefik Uyar; Bireyin başka bireyler için herhangi bir ücret almadan bilgi, emek ve zaman sarf etmesi olarak tanımlanan gönüllülük, son dönemde önem kazanan kavramlardan birisi olmuştur.

Gönüllü olarak toplumsal faaliyetlere katılımın bireyin kişisel gelişimi üzerindeki etkisi çok sayıda araştırmalarla kanıtlanmıştır.

Yapılan araştırmalara göre gönüllülük faaliyetinde bulunan kişiler; daha hoş görülü, demokratik, değerlere daha saygılı, daha fazla kendine güvenen ve toplumsal faaliyetlerde daha aktif vatandaşlar oluyorlar.

İGEV’de sosyal, kültürel ve toplumsal faaliyetler hiç bitmez.Son derece dinamik ve hareketli bir sivil toplum kuruluşuyuz.Bu sayede İGEV’de gönüllü olarak çalışanlar kendilerini çok daha fazla geliştirirler.İGEV’de çalışmak bizler için mutluluk ve onur vericidir.

Toplumsal dayanışmaya çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde İGEV olarak bu dayanışmaya katkı koymayı kendimize görev edindik.

Bu vesile ile 29 Ekim haftasına denk gelen geleneksel dayanışma gecemizi tertip ettik.

Katılım gösteren eğitime gönül vermiş siz değerli dostlarımızın katkıları ile dayanışma bağlarımız çok daha güçlü olacaktır.

İGEV, Cumhuriyetimize bağlı, laik, hak ve hukuka saygılı, aydın, Atatürkçü ve çağdaş bireylerin yetişmesine katkıda bulunmayı kendine görev edinmiştir.

Bizler yeni neslin bilgili, donanımlı, kendine güvenen, ulusal çıkarlarımızı koruyup gözetecek çağdaş bir nesil olmasını istiyoruz.

Sizlerinde verdiği destek ile beraber gençlerimizin önünü aydınlatarak bu yolda ışık tutmaya çalışacağız.

Yaptığınız katkılarla bir yandan gençlerimizin eğitimlerine destek olurken diğer yandan da gelecek adına yatırım ve projeler yapmaktayız.Hedeflerimizi daima geliştirip büyük tutmak ve daha da büyümek için gelecek adına yatırımlar yaptık.Bu bağlamda büyük uğraşlar sonucu önemli bir yerde çok değerli bir arsa satın aldık.Toplam alanı 6185 m2 olan bu arsayı 2014 yılının başında ihale yolu ile parasının tamamını peşin ödemek sureti ile İskenderun Belediyesinden alarak Vakfımıza kattık.

Şimdi hedefimiz İGEV adına bu arsa üzerine kız erkek için 2 ayrı bloktan oluşan yurt ve tesis inşa etmektir.Bunun için proje taslağı hazırlattık.Birkaç yatırımcı iş adamı ile görüştük.İGEV yönetim kurulu olarak bu projeyi gerçekleştirmek için var gücümüzle çalışıyoruz.İnanıyoruz ki proje ile ilgili yakın gelecekte somut adımlar atmaya başlayacağız.

Diğer bir hedefimiz de bu sene burs verdiğimiz öğrenci sayısını arttırarak 125 kişiye burs olanağı sağlamak.Ayrıca mezun ettiğimiz 398 öğrencimizle temaslar kurarak Vakfımıza katkıda bulunmaları için bir çalışma başlattık.Konu ile ilgili öğrencilerimizden geri dönüşler almaya başladık.Mezun olan ve hala okuyan öğrencilerimizi Vakıf çatısı altında toplamaya başladık.Avukat olan mezun öğrencilerimizden birisi şu an yönetim kurulu üyeliği görevi yapmaktadır.Bu geri dönüşler bizleri son derece mutlu etmektedir.

Bu hafta bizler için en gurur verici ve en değerli hafta olan Cumhuriyet haftasıdır.Bu haftanızı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramınızı şahsım ve yönetim kurulum adına kutluyorum.Vakfımıza yaptığınız maddi ve manevi destekleriniz ve gecemize katılım gösterdiğiniz için hepinize teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum, dedi.

Açılış konuşmasının ardından eğitim gönüllülerine katkılarından dolayı plaket sunuldu.

İGEV’in düzenlediği geceye İskenderun Kaymakamı H.Hasan Özyiğit, Nihat Matkap, İskenderun Emniyet Müdürü Cengiz Başer, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Dr.Ender Çolakoğlu, Dr.Yılmaz Şahutoğlu, Dr.Riyad Kırmızıoğlu, iş adamları ve eğitim gönüllüleri katıldı.

Konuşmaların ve plaket sunumunun ardından geceye katılanlar müzik eşliğinde coşkuyla eğlendiler.

DSCF1959 DSCF1825 DSCF1823 DSCF1939 DSCF1889 DSCF1843 DSCF1831