Antakya Belediyesi Çalışıyor

10744872_10204065004097346_1835234264_n

Antakya Belediyesi daha temiz bir Antakya için yürüttüğü çalışmalarına, aldığı ekipmanlarla da destek veriyor. Büyüyen Antakya ilçesinin her köşesinde temizlik sağlamak için 400 adet yeni çöp konteyneri alındığı ve ihtiyaç görülen konteynerin de tamir edilerek yeniden hizmete hazır hale getirildiği bildirildi.
Antakya Belediyesi tarafından yapılan açıklamada konuyla ilgili şunlara yer verildi; “ Daha temiz bir Antakya için, Antakya Belediyesi olarak temizlik hizmetlerimiz tüm hızıyla sürüyor. Kentimizin büyüyen nüfusunun ihtiyaçlarını karşılayabilmek için imkanlarımız doğrultusunda takviye ekipmanlar almaya devam ediyoruz.

Hatay’ın Büyükşehir olmasıyla 45 mahalleden 95 mahalleye çıkan kentimizde Antakya Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nden alınan raporlar doğrultusunda yeni mahallelerimizde konteyner ihtiyacı olduğu görülmüştür. Bu ihtiyaç doğrultusunda vatandaşlarımızı mağdur etmemek, çöp yığınlarının önüne geçmek ve daha temiz bir Antakya’ya sahip olmak için 400 adet yeni konteyner kentimizin hizmetine sunuldu. Aynı zamanda eskiden köy olan yeni mahallelerimizde bulunan bakımsız konteynerlerin de tamir ve bakımı yapılarak yeniden hizmete hazır hale getirildi. Antakya Belediyesi olarak tüm hizmetlerimizde olduğu gibi temizlik hizmetimizde de ilçemizi örnek kent yapma yolundaki çalışmalarımız aralıksız olarak sürüyor.”

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci ise şunları kaydetti; “ Büyükşehir statüsüne giren şehrimizin en gözde ilçesi olan Antakya’mız, bu statü sonrasında iki katı nüfusa ulaşmıştır. Bu nüfus artışının getirdiği ihtiyaçları Antakya Belediyesi olarak karşılamak yegane görevimizdir. Bu görev doğrultusunda şehrimizde yürüttüğümüz tüm hizmetlerimiz kapsamlı, disiplinli, periyodik ve geleceğe yönelik süreklilik arz etmektedir. Bu hizmetlerimiz içerisinde en çok önem verdiklerimizden olan temizlik, kentimizde sağlıklı yaşamın temelini oluşturmaktadır. Vatandaşlarımızın ve esnafımızın da göstermiş olduğu duyarlılıktan da aldığımız güçle yürüttüğümüz çalışmalar her geçen gün artmaktadır. Bu düşünceler doğrultusunda Antakya Belediyesi olarak hizmette ihtiyaç görülen her alana yetişebilme düşüncesiyle, kentimizin yeni mahallelerinde ihtiyaç görülen bölgelerine takviye edilmek suretiyle 400 adet çöp konteyneri belediyemiz tarafından satın alınarak hizmete sunuldu. Bunun yanı sıra ihtiyaç görülen bakımsız ve yıpranmış konteynerler de revize edilerek hizmete hazır hale getirildi. Daha temiz, daha sağlıklı bir Antakya için vatandaşlarımızın da çöp çıkartma saatlerine (20.00 – 22.00) uyması önem arz etmektedir. Duyarlılıklarından dolayı tüm hemşerilerime şükranlarımı sunuyor, hizmetlerimizin artarak devam edeceğini belirtmekten mutluluk duyuyorum.”