İSTOYAD AHŞAP BOYAMA KURSU BAŞLADI

IMG_5609

İskenderun Talasemi ve Orak Hücre Anemisi Hastaları Yardımlaşma Derneği (İSTOYAD) tarafından hazırlanan ve İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi tarafından onaylanan ‘Ahşaplarla Umutlarımız Renkleniyor’ projesinin Ahşap Boyama Kursu İskenderun Halk Eğitim Merkezi’nde başlamıştır.

11 Ekim 2014 Cumartesi günü açılış kokteyli ile başlayan kursta konuşma yapan İSTOYAD Başkanı Volkan Vural TAŞ katılan hastalara başarılar dileyerek; kursun hastaların ve derneğin başarıları için başlangıç olacağını ve bundan sonraki etkinliklerimizde bizleri daha çok çalışmaya sevk edeceğini belirtti.

Kursa katılan dernek üyeleri ise heyecanla kursa başlamış olup; ilk gün olmasına rağmen büyük gayret göstererek ahşap ürünleri ortaya çıkartmışlardır. Gayet mutlu ve istekli görünen katılımcılar proje ile ilgili memnuniyetlerini belirterek kursun kendileri için çok faydalı olacağını belirttiler.

İSTOYAD tarafından Talasemi ve Orak Hücre Anemisi hastaları ile hasta yakınlarına yönelik gerçekleştirilen projenin amacı hastalarımızın sosyal hayata uyum sağlanarak toplumla olan bağlarını güçlendirmektir. Ayrıca verilecek olan ahşap boyama kursu ile hastaların kalifiye hale gelmesi sağlanarak istihdam gücünün arttırılması sağlanacaktır.

Toplam 15 kişiye açılan ve haziran ayına kadar sürecek kurs boyunca hastalarımız farklı ahşap boyama teknikleri öğretilerek farklı ürünlerin ortaya çıkması sağlanacak ve ahşap boyamayı öğrenen kursiyerlere kurs sonunda sertifika verilecektir. Böylece hastaların geleceğe yönelik umutlarının arttırılarak iş gücünün artması sağlanacaktır.

İskenderun Talasemi Ve Orak Hücre Anemisi Hastaları Yardımlaşma Derneği

IMG_5609 IMG_5619 IMG_5641 IMG_5650 IMG_5687

Önceki İçerikKörfez İskenderun Spor Deplasmandan Tek Puan Aldı
Sonraki İçerikYeni Kimlikler İçin Tarih Belli Oldu