Şampiyonada Son Hamle

satranç (10)

Arsuz Belediyesi ve Türkiye Satranç Federasyonu(TSF) işbirliğiyle Hatay’da ilk kez Arsuz’da düzenlenen ve dört gün süren Türkiye Hızlı ve Yıldırım Satranç Şampiyonası kıyasıya mücadelenin ardından sona erdi. 13 ilden 70 sporcunun yarıştığı Türkiye Şampiyonası’nda açık kategoride Mersin’den Suat Soylu, 16 yaş ve altı kategorisinde ise Kahramanmaraş’tan Önder Perçin şampiyonluğunu ilan etti.

Şampiyonada her iki kategoride de ilk üçe giren sporculara madalya ve kupaları ile ilk on sırada tamamlayan sporculara nakdi ödülleri törenle takdim edildi. Arsuz Uluçınar Gençlik Kampı’nda düzenlenen törene Arsuz Kaymakamı Fatih Baysal, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ve eşi Selda Culha, Arsuz İlçe Emniyet Müdürü Süleyman Coşkun, Hatay Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Emrullah Taşkın, Arsuz Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Bayram Ali Kalfa, Türkiye Satranç Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanı Olgun Kulaç, Hatay Satranç İl Temsilcisi Sultan Daban, Türkiye Satranç Federasyonu Disiplin Kurulu Başkanı Tahsin Aktar, veliler ile birlikte turnuvada görev alan antrenörler, gözlemciler ve hakemler katıldı.

“Sporun tüm dallarına önem veriyoruz”

Turnuvaya ev sahipliği yapan Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, akılla yoğrulan bir şampiyonanın Arsuz’da yapılmasının önemine değinirken, “Sporun, gençlerimizin geleceğine hizmet için önemli bir araç olduğu yadsınamaz bir gerçek. Gençlerimiz, spor sayesinde takım çalışmasının, ekip ruhunun, centilmenliğin ve başarmanın güzelliğinin farkına varabilir. Bu sebeple bizler de sporun tüm dallarına önem veriyor, gençlerimizin spora teşvik edilmesi gerektiğine inanıyoruz. İlçemizde yapılan Türkiye Satranç Şampiyonası’nın eşsiz doğası ve muhteşem güzelliğiyle dikkat çeken Arsuz’un tanıtımına da katkı sunacağını düşünüyorum” derken turnuvada emeği geçen herkese teşekkür etti.

Ödüller sahiplerini buldu

Culha’nın konuşmasının ardından, 16 yaş ve altı kategorisi şampiyonu Önder Perçin’e Arsuz Kaymakamı Fatih Baysal, ikinci Barış Emre Yılmaz’a Arsuz İlçe Emniyet Müdürü Süleyman Coşkun ve üçüncü Denizcan Temizkan’a da Türkiye Satranç Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanı Olgun Kulaç tarafından; Açık kategorisi şampiyonu Suat Soylu’ya da Arsuz Kaymakamı Fatih Baysal, ikinci Babageldi Annaberdiyev’e Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ve üçüncü Cankut Emiroğlu’na da Hatay Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Emrullah Taşkın tarafından kupa ve madalyaları takdim edildi.

Daha sonra, Türkiye Satranç Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanı Olgun Kulaç da şampiyonaya desteklerinden dolayı Arsuz Kaymakamı Fatih Baysal ile Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha’ya teşekkür plaketi sundu.

satranç (1777) satranç (16) satranç (10) satranç (200) satranç (55) satranç (32) satranç (28)

Önceki İçerikÇİM SAHA YERİNE TAŞ SAHADA OYNAYAN PROFESYONEL TAKIM
Sonraki İçerikTutuşan Baca Paniğe Neden Oldu