İSKENDERUN BERBERLER VE KUAFÖRLER ODASI

Resim 122

Haziran ayında TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülmeye başlanan vergi, primi ve aidat borçlarının yeniden yapılandırıldığı 10/09/2014 tarihinde TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen 6552 sayılı (Torba) Kanun, 11 Eylül 2014 tarihli ve 29116 sayılı Mükerrer Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.
Esnaf ve sanatkârlarımızın 11 Eylül 2014 tarihinden önceki; yıllık aidat borçları yeniden yapılandırma kapsamına alınmıştır.

Yıllık aidat borçlarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin olarak getirilen hükümlerden yararlanmak isteyen üyeler Kasım 2014 ayı sonuna kadar ilgili odalara bir dilekçe veya yazı ile başvuruda bulunmaları gerekmektedir.

Borç asıllarına, halen uygulanmakta olan 3095 sayılı Kanuni Faiz ve Temerrüt Faizine ilişkin Kanunda öngörülen faiz oranı yerine, yurtiçi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE) oranları uygulanacak ve buna göre hesaplanan yeni borç toplamı bulunacaktır.

Ödenmesi gereken toplam borcun; birinci. taksit ödeme süresi içinde (Aralık/2014 ayı sonuna kadar) peşin ödenmesi, halinde toplam borçtan %10 oranında indirim yapılacaktır.

Borçların ödenmesi gereken süre ve öngörülen sistem içinde kısmen veya tamamen ödenmemesi halinde; ilgililer bu Kanun hükümlerinden yararlanamayacaklardır.

ODA YÖNETİM KURULU
BAŞKAN
NURETTİN TABAŞ