Selde Kaybolan Gülzübeyde Başaran’ın Cesedi Bulundu

erzin-de-sel-felaketi-4-olu-2-kayip-yeniden-6523676_o

25 Eylül günü meydana gelen sel felaketinde kaybolan Gülzübeyde Başaran’ın cesedi 15 gündür aralıklarla devam eden arama çalışmaların ardından İsos Harabeleri mevkisinde bulundu.

Erzin’de 25 Eylül günü Ilıcalar bölgesinde gece saatlerinde meydana gelen sel baskınında kaybolan Gülzübeyde Başaran’ın cesedi bulundu. Olayın ardından Hatay ve Adana’dan AFAD ekipleri ile su altı arama polislerinin yanı sıra jandarma ve sağlık ekipleri arama tarama çalışmalarına devam ediyorlardı.15 gündür devam eden çalışmalar sabah saatlerinde sonuç verdi. Gülzübeyde Başaran’ın cesedi İsos Harabeleri civarında dere kenarında bulundu

Gülzübeyde Başaran’ın eşi Osman Başaran da aynı gün sel sularına kapılmış ve hayatını kaybetmişti. Sel baskınında hayatını kaybedenlerden Osman Başaran(59), Bayram Aydıngöli(46) ile Serap Aydıngöli (42) ve Zeki Duran’ın (55) cesedi daha önce bulunmuştu. Olayda hayatını kaybeden 5 kişinin de cesedi bulunmuş oldu.

Şiddetli sağanak yağış sonrası Amanos Dağları’ndan gelen ve önüne kattığı her şeyi sürükleyen sel sularına kapılan 59 yaşındaki Osman Başaran, Serap Aydıngöli, Bayram Aydıngöli ile Zeki Duran’ın cesedi bulunmuş, Başaran’ın eşi Gülzübeyde Başaran’a ise ulaşılamamıştı. O günden bu yana yapılan arama kurtarma çalışması sonucu bugün sabah İsos Antik Kenti yakınlarında bir ceset bulundu. Olay yerine giden ekipler tarafından yarısı toprak altında olan kadın cesedi çıkartılıp Erzin Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Burada yapılan incelemede cesedin sel felaketinde kaybolan Gülzübeyde Başaran’a ait olduğu belirlendi. Yapılan otopsinin ardından Başaran’ın cenazesi toprağa verilmek üzere ailesine teslim edildi.

Önceki İçerikGADİRİ-HUN ve Kardeşlik Konferansı
Sonraki İçerikHatay Milletvekili Çirkin Vali Topaca’yı Ziyaret Etti