Ğadir Humm Bayramı Kutlu Olsun

nazım-culha-1

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Hz. Muhammed’in hicretinin 10. yılında, veda haccı dönüşünde Hazreti Ali’yi taltif ettiği gün olarak bilinen ”Ğadir Humm Bayramı”nı yayımladığı mesajla kutladı.

Farklılıkları zenginlik sayan, hangi dinden ve mezhepten olursa olsun insana sevgiyi ön planda tutan, tüm insanlara inançlarından dolayı değer vermeyi ön gören Alevilerin; en büyük bayram olarak kabul ettikleri Gadir- Hum Bayramı’nın tüm coğrafyaya barış ve huzur getirmesini temenni eden Nazım Culha, “Ğadir Humm biatı, Ehli Beyt sevgisine ve Peygamber Efendimizin izinden gitmeye, O’nu ve ailesini sevmeye dair bir gönül bağlılığıdır. O gün, o su kuyusunun başında Ehli Beyt’in izinden gitmeye and içenler tarih boyunca her türlü zulme maruz kalmalarına rağmen bugüne kadar imanlarını diri tutmuş ve bağlılıklarını sürdürmüştür. Her yıl gururla tazelenen Ğadir Humm biatı, coğrafyamızda barış, sevgi ve dostluğa biat anlamını da taşır.

Bu günlerde çok ihtiyaç duyduğumuz bu barış ve dostluk ruhunun tüm dünyaya yayılmasını diliyorum… Ğadir Humm Bayramını çoşkuyla kutluyorum…” dedi.