Kütüphane-e Türkiye Projesi

KÜTÜPHANE

Kütüphan-e Türkiye Planlama ve Pilot Uygulama Projesinin 1 Ekim 2014 tarihinde İskenderun İlçe Halk Kütüphanesinde tanıtımı yapılacaktır.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü ile Hacettepe Üniversitesi Teknoloji Transfer Merkezi işbirliğiyle yürütülen Kütüphan-e Türkiye Projesi’ni Bill ve Melinda Gates Vakfı mali katkıyla desteklemektedir. Projenin amacı toplumdaki işsiz, fakir, engelli, yaşlı, eğitim düzeyi düşük, kısaca dezavantajlı diyebileceğimiz kesimlerinin internet olanaklarından faydalanmalarını sağlamaktır. Bunun için en uygun aracın halk kütüphaneleri olduğu kabul edilmektedir. Türkiye genelinde pilot olarak seçilen 78 kütüphane arasında İskenderun İlçe Halk Kütüphanesi de bulunmaktadır.

Halk kütüphaneleri sadece kitap raflarından ibaret olmayıp günümüzde güncel bilginin de anında paylaşılabildiği, bilgisayar aracılığıyla iş başvurusu ve iş görüşmelerinin de yapılabildiği, benzer ve farklı grupların birbirleriyle tanışıp kaynaşarak kültürel paylaşımlarda bulunabildiği ortamlar haline gelmektedir. Kütüphan-e Türkiye Projesi içinde yer alan İskenderun İlçe Halk Kütüphanesi de vatandaşların bilgi ihtiyaçlarını en mükemmel şekilde karşılamak için faaliyetlerini sürdürmektedir.

Bu maksatla 1 Ekim 2014 saat 14.00’de bir toplantı yapılacaktır. Toplantıya İlçemizin mülki ve idari yöneticileri ile kütüphanede çeşitli konularda eğitim alan vatandaşlar katılacaktır. Kütüphan-e Türkiye Projesi Tanıtım Sorumlusu Prof. Dr. Ahmet Çelik de, toplantıda Projeyi tanıtan bir konuşma yapacaktır.