İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil Ahilik Kaftanı Giydi

IMG_2823

Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı A.Kadir Teksöz ve esnaf oda başkanları, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’i ziyaret etti.

Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik (HESOB) Başkanı A.Kadir Teksöz, Ahilik Haftası ve esnaf bayramı kapsamında gerçekleştirilen ziyarette, Belediye Başkanı Seyfi Dingil’e çiçek verdi ve ahilik kaftanı giydirdi.
Yaptığı konuşmasında ahilik haftasının etkinliklerle kutlandığını ve bu kapsamda ziyaretlerde bulunulduğunu belirten Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik (HESOB) Başkanı A.Kadir Teksöz, “Göreve başladığınızdan bu güne kadar gerek Hatay’daki temaslarınızda, gerek İskenderun’daki temaslarınızda esnaf ve sanatkarımıza yakın bulduğumuzu, bu ilk görevinizi gördüğünüzü, tüm oda başkanlarım yakınen biliyorlar. Dürüst, ilkeli çalışma ortamınız var. Sizi çok seviyoruz. Başarılar diliyoruz. Biz belediye başkanının yanına değil, abimize ziyarete geldiğimizin bilincindeyiz. İskenderun’a çok güzel hizmet çalışmalar yapacağınıza inanıyoruz. İnsanoğlu, tabiatı gereği sabırsızdır, çok acele bir şeyler bekliyor. Önce düşünce, sonra proje, sonra yapım aşaması gelir, bu işler kolay değil. Sizlerin bunu çok hızlı şekilde yapacağınızı biliyoruz. Bugün Esnaf Bayramı, güzelliklerden bahsediyoruz. Her zaman sizin kapınızı rahatlıkla çalıp sıkıntı, dertlerimizi, icraatlarımızı, İskenderun için neler yapmamız gerektiğini rahatlıkla paylaşabilir, görüş, fikir alışverişinde bulunabiliriz. Kapınız açık. Bu yolda tekrar başarı diliyoruz. Siz de esnaf çocuğu ve eski esnafsınız. Sizin de ahilik bayramınızı kutluyoruz” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Seyfi Dingil, konuklarının Ahilik Haftasını ve esnaf bayramını kutladı.

Ahilik düşünce tarzının önemine değinen İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, “Bizler esnafız, memleket çocuğuyuz. Ahilik birlikte olmanın, kardeşliğin güzel unsuru. Küçük esnafımız, örf, adetlerimizin, birliğimizin, dayanışmamızın örneğidir. Esnafı daha çok ayağa kaldırmak, küçük esnafı, mahalle bakkalının güzelliğini yaşatmak, yardımlaşmayı, devam ettirmek lazım” diye konuştu.

HESOB 2.Başkanı ve İskenderun Kuyumcular Odası Başkanı Uğur Fırat, esnaf oda başkanlarının da katıldığı ziyaret, sohbet ortamında sürdü.

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik (HESOB) Başkanı A.Kadir Teksöz’e anı tabağı verdi.

IMG_2894 IMG_2837 IMG_2886 IMG_2884 IMG_2823 IMG_2857 IMG_2882