İTFAİYECİLİK HAFTASI

kaymakam basin

Osmanlı döneminde 1914 yılında kurulan yangın söndürme teşkilatı, 25 Eylül 1923 tarihi itibariyle belediye hizmeti kabul edilmiş olup, bugün belediyeler ve büyük endüstri kuruluşları ile bazı kamu kurum-kuruluşlarında itfaiye teşkilatı bulunmaktadır.

İtfaiye Teşkilatımızın altyapısı, donanımı ve organizasyonu bizlere huzur ve güven vermektedir. Bu konuda başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere tüm İlçe Belediyelerine teşekkür ediyoruz. İtfaiye teşkilatımızın her türlü afet ve tehlikeye karşı çalışmalarını destekliyor ve bununla övünüyoruz.

Gelişen teknolojiyi iyi kullanan, tecrübeli ve bilgili personeliyle sadece yangınlarda değil, tüm doğal afetlerde halkımızın can-mal güvenliği için 24 saat canla başla çalışan İtfaiye Teşkilatımız cesaret ve onuruyla görev yapmaktadır.

İlçemiz, İlimiz ve Ülkemiz başta deprem olmak üzere her türlü doğal afete maruz kalabileceği göz önünde bulundurularak, itfaiye teşkilatı araç-gereç-personel ve teçhizatları ile her zaman hazırlıklı olması gerekmektedir. Bu nedenle itfaiye gibi kurumlar bizim için hayati önem arz etmektedir. Kuşkusuz çıkan yangınların sayısının azalmasında ve oluşacak zararların asgariye indirilmesinde en büyük faktör itfaiye eğitimi olduğundan, eğitim ve tatbikatları sürdürmek başarıyı arttıracaktır. Sadece yangınlarda değil, sel baskınlarında, depremlerde, bilumum doğal afetlerde ve yıkımlarda halkın imdadına yetişen itfaiyeciler, hayat kurtarmak için kendi canlarını tehlikeye atmakla, kutsal bir vazife üstlenmişlerdir.

Bu duygu ve düşüncelerle; İnsanlar ve her türlü canlıyı yangın ve tehlikelerden korumak için cansiperane görevlerini ifa eden cesur yürekli itfaiyecilerimizin İtfaiyeciler Haftasını en kalbi duygularımla kutluyor; bu ulvi görev uğruna canlarını kaybeden şehit itfaiyecilere Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı, halen hayatta olan ve görevi başında bulunanlara da gönülden teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum.

Önceki İçerikKURBAN HİZMETLERİ
Sonraki İçerikİŞ ADAMLARINA TEŞEKKÜR PLAKETİ