İskenderun’da Futbol Festivali Heyecanı Başladı

DSC_0201

İskenderun Belediyesi’nce düzenlenen 1.İskenderun Futbol Festivali başladı. Down sendromlu çocukların yaptığı karşılaşmayla başlayan futbol festivali, renkli görüntülere sahne oldu. Alkış ve tezahüratlar arasında, top koşturan çocuklar, futbol festivalinin ilgi odağı oldu.

Türk futbolunun efsane isimleri ve İskenderunlu şöhretlerin de maç yaptığı futbol festivalinde, pasta kesimi de gerçekleştirildi.

Futbol festivalini izlemeye gelen vatandaşlar, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Teknik Direktörler Yılmaz Vural, Turgay Aksu, Ahmet Akçan, Reha Kapsal, Samet Aybaba, Galatasaraylı Sporcular Derneği Başkanı Levent Nazifoğlu, Galatasaraylı Sporcular Derneği Başkan Yardımcısı Mecit Çetinkaya, ünlü sporcular Hakan Ünsal, Bülent Alkılıç, Turgay Kazancı, İlyas Kahraman, Mert Korkmaz, Fatih Çerçi, Suat Şatır, Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın’ı alkışlayarak karşıladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından, yaptığı konuşmasında, etkinliğe katılanlara teşekkür eden Belediye Başkanı Seyfi Dingil, “Bugün burada sadece spor şenliği yapmıyoruz. Down sendromlu çocuklarımıza, engellilere, engelli ailelerine el uzatıp, bunları topluma kazandırmak, rehabilite etmek, toplumla kaynaştırmak için Engelsiz İskenderun Derneğini kurduk. Ve down sendromlularla bu işe giriştik. Bunlar için kafe açıyoruz, beceri kursları yapıyoruz, ayrıca araç aldık, bu daha başlangıçtır. Onlara destek veriyoruz, bütün engellilerimizin yanındayız. Futbolcu arkadaşlarımız geldiler. Diğer hocalarımız yoğun programlarından dolayı gelemediler. İnşallah engelsiz bir İskenderun’u inşa edeceğiz.

Bu çocuklarla kaynaşacağız, meslek öğreteceğiz. Kenti idare etmek, yönetmek asfalt, kaldırım yapmak değildir. Marka kent yapmak istiyorsanız sosyal yaşantısı, kültürü, sanatı, engellileri sosyal yaşama dahil ederek olur. Biz bu bilinçle kenti yeniden dizayn edeceğiz, yeniden inşa edeceğiz, herkesi kucaklayacağız. Hiçbir ayrıma müsaade etmeyeceğiz ve çalışan insanlarla yola çıkacağız. Halkımız için yaptığımız çalışmalarımızda tek isteğimiz, manevi destekleridir. Çok büyük projelerimiz var. Bayağı yol kat ettik. Çok güzel ekibimiz var. İnşallah spor, kültür, sanat, yaşam alanlarında, katma değerde çok ileri safhalarda yer alacağız. Birbirinizi sevin, birbirinize destek olun, küçük hesaplardan kaçınalım, kısır çekişmelerden, dedikodulardan kaçınalım. İskenderun 50 yıldan beri bu küçük hesaplar yüzünden hala yerinde sayıyor. Önemli olan İskenderun’u kurumsallaştırmak, marka kent yapmak, burayı cazibe merkezi haline getireceğiz. Sahili yeniden revize yapıyoruz. Karayolları, feyezan kanalı için çok güzel projemiz var. Birbuçuk yıl sonra yat limanına başlıyoruz. Bunların projesi yapıldı bitti, çok yol kat ettik. Bakanlıklardan geçirdik. Bir yıl içinde kentin çocukları olarak burada yaşayacağız. Önemli olan hep beraber olmak, elele vermek, bütünleşmek, sadece İskenderun’u düşünmek. Parti, mezhep, din, dil ırk ayrımı yapmadan kenetlenmek lazım. Bir Bursa, Gaziantep, Kahramanmaraş, Denizli olmak lazım. Bu illeri geçmek için büyük hamle başlatıyoruz. Hemşehri olarak bunu hep birlikte başaracağız” dedi.

Galatasaraylı Sporcular Derneği Başkanı Levent Nazifoğlu yaptığı konuşmasında, “Değerli Belediye Başkanımız bizi davet ettiğinde severek, bu daveti kabul ettik. Çünkü bu davetin altında çok önemli bir proje yatıyor. Down sendromlu çocuklarla ilgili festival. Başkanımızın anlattığı projelerden çok heyecanlandık” dedi.

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın ise, “Türkiye’den, Kars’tan, Erzurum’dan, Edirne’den bütün engelli sporculardan selam getirdim. Bugün Türkiye Özel Sporcular Fedederasyonu Başkanı olarak İskenderun’da olmaktan son derece mutluyum. Çünkü İskenderun’da engellisini seven bir Belediye Başkanı var. Bu duyguları Türkiye’nin her yerinde yaşamak maalesef zor. Bugün buraya geldiğimizde önce down sendromlular için sonra bütün engelliler için Başkan Seyfi Dingil ve eşi, Engelsiz İskenderun Derneği Başkanı Feray Dingil o kadar güzel duygular ifade ettiler ki Türkiye’deki 14 bin sporcu, 247 spor kulübü ve Gençlik ve Spor Bakanım Akif Çağatay Kılıç adına şükranlarımı sunuyorum kendilerine. Herkes bunu bilsin. Başkan gelmeden önce de İskenderun’da engelli sporcular, engelli kardeşlerimiz vardı. Ama hiçbiri belki bu kadar güzel bir şekilde hatırlanmamıştı. Ben de İskenderunlular’a Bakanım adına şu müjdeyi veriyorum. İskenderun’da ne kadar zihinsel engelli sporcu varsa hepsini Türkiye’nin Antalya, İstanbul, İzmir’inde ve Ankara’sında ücretsiz spor yapmaya davet ediyorum. Engellilere yapacağınız hizmette her zaman sizin emrinizdeyiz” şeklinde konuştu.

Teknik Direktör Yılmaz Vural da şöyle konuştu: “Down sendromlu kardeşlerimize katkıda bulunmak için buradayız. Her zaman onlar için burada olacağız. Başkanımızı tanıdım, hep derdimiz bizi yönetenlerin vizyonlarıyla ilgiliydi. Bize anlattığı projelerden sonra böyle bir başkana sahip olmaktan gurur duymalısınız.”
Maçları İskenderun Kaymakamı H.Hasan Özyiğit, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ve eşi Feray Dingil, İskenderun Emniyet Müdürü Cengiz Başar, İskenderun Jandarma Komutanı J.Bnb. Kamil Türkdönmez, belediye meclis üyeleri, İskenderun Belediye Gençlik Spor Kulübü Başkanı Levent Duman, İskenderun Belediye Gençlik Spor Kulübü 2. Başkanı Muhsin Cerrahoğlu ve vatandaşlar birlikte izledi.

Festivalde Galatasaraylı ünlü futbolcular ile İskenderunlu şöhretler takımı maçının ardından Down sendromlu sporcular ve futbol cambazlarının gösterisi ile son buldu.
Festivalde penaltı, frikik yarışmaları ve balon futbolu heyecanla izlendi.

IMG_2675 DSC_0227 DSC_0201 DSC_0199 DSC_0217 DSC_0265 DSC_0256. DSC_0208 DSC_0194 DSC_0185 DSC_0245. DSC_0228 DSC_0204 DSC_0184 DSC_0149 DSC_0096 DSC_0098 DSC_0163 DSC_0169 DSC_0107 DSC_0173 DSC_0114 DSC_0136 DSC_0175 DSC_0043 DSC_0058 DSC_0070 DSC_0075

Önceki İçerikArsuz ve Antakya’da Elektrik Kesintisi
Sonraki İçerikAHİLİK HAFTASI MESAJI