Türk Futbolunun Ünlü İsimleri İskenderun’da

IMG_2377

1.İskenderun Futbol Festivali kapsamında kentimize gelen spor adamları, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’i makamında ziyaret etti.

Teknik Direktörler Yılmaz Vural, Turgay Aksu, Ahmet Akçan, Reha Kapsal, Galatasaraylı Sporcular Derneği Başkanı Levent Nazifoğlu, Galatasaraylı Sporcular Derneği Başkan Yardımcısı Mecit Çetinkaya, ünlü sporcular Hakan Ünsal, Bülent Alkılıç, Turgay Kazancı, İlyas Kahraman, Mert Korkmaz, Fatih Çerçi, Suat Şatır, Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın’ın katıldığı ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Seyfi Dingil, “Spor, kültür, sanat ve her alanda yeni bir İskenderun kuruyoruz. 57 yıl sonra İskenderun’da iktidar partisine mensup yönetim, göreve geldi. Cumhurbaşkanımız bütün projelerimize destek veriyor. Yeniden bir şehir kuruyoruz. Şehrin kanayan yarası Feyezan kanalı için çok güzel projemiz var, 55 dönümlük eski Karayolları bize verildi, Ekopark yapacağız. Bunlar iktidarın nimetleri. Sporla da kentimizi tanıtmak, çocuklarımızı, gençlerimizi spor aktivitelerine yönlendirmek, down sendromlularımızı, engellilerimizi topluma, sosyal hayata kazandırmak amacındayız. İskenderun’u marka kent yapalım. Gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutalım, sizlere misafirperverliğimizi, belediyeciliğimizi gösterelim istiyoruz” dedi.

Dünya Engelliler Günü’nde etkinlik düzenleneceğini belirten Başkan Seyfi Dingil, “Down sendromlu çocuklarımız için yer ayarladık. Bu çocuklar eve kapanmışlardı. Altı aydan beri çalışma yapıyoruz, artık toplumun, sosyal hayatın içinde yer almaya başladılar. Anneler, babalar çok mutlu. Bu çok önemli. Kanayan yaraya, hep birlikte merhem olalım. Ziyaretiniz, ilginiz onlar için çok anlamlı. Sizlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Samimi bir ortamda geçen ziyarette, duygularını ifade eden milli futbolcu Hakan Ünsal, “İskenderun’a ilk defa geliyorum. Güzelliğini duymuştum. Bu vesileyle görmüş oldum. Burada çok sıcak karşılandık. Bu ilgi ortamı için çok teşekkür ediyorum. Bu tür etkinlikler, böyle güzel organizasyonda biz her zaman varız” dedi.
Galatasaraylı Sporcular Derneği Başkan Yardımcısı Mecit Çetinkaya, etkinliğin iyi bir hizmet olduğunu belirterek, “Geldiğim için mutluyum. Liman şehri İskenderun’a ikinci kez geliyorum. Dernek olarak size teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Daha önce kentimize bir organizasyon için geldiğini belirten Teknik Direktör Ahmet Akçan, “Hem İskenderun’un, hem İskenderunluların güzelliklerini tanıdım, davete koşarak geldim. Yapı itibariyle de günümüz futbol teknik adamlarından biri olarak, sorumluluk projesini desteklemenin görevlerimizden biri olduğunu bilenlerdenim. Her zaman göreve hazırız” dedi.

Ünlü Teknik direktör Yılmaz Vural, idarecilerin vizyonu ve misyonu olması gerektiğini belirterek, “Sizin gibi böyle bir idareciye sahip olmak İskenderun için şans” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Seyfi Dingil’in eşi ve Engelsiz İskenderun Derneği Başkanı Feray Dingil, Sportif Direktör Levent Erköse, İskenderun Belediye Gençlik Spor Kulübü Başkanı Levent Duman, İskenderun Belediye Gençlik Spor Kulübü 2. Başkanı Muhsin Cerrahoğlu ve down sendromlu gençlerin de katıldığı ziyarette, Belediye Başkanı Seyfi Dingil, konuklarına plaket verdi.

IMG_2445 IMG_2419 IMG_2418 IMG_2413 IMG_2384 IMG_2377 IMG_2428 IMG_2431 IMG_2438 IMG_2441 IMG_2450 IMG_2466 IMG_2471 IMG_2479 IMG_2509 IMG_2523 IMG_2532 IMG_2540 IMG_2544 IMG_2550 IMG_2619 IMG_2608 IMG_2596 IMG_2590 IMG_2578

Önceki İçerikArsuz’da Enerji Etüt Çalışması Başladı
Sonraki İçerikArsuz ve Antakya’da Elektrik Kesintisi