Arsuz’da Enerji Etüt Çalışması Başladı

enerjisa yetkilileri (1)

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Enerjisa İskenderun İlçe İşletme Müdürlüğü Personeli ve Hatay İl Yatırım Ekipleri ile birlikte Arsuz’un enerji kesintilerine yönelik yapılacak olan yatırımların etüt çalışmalarını değerlendirdi. Özellikle’de son günlerde bölgede sıklık gösteren elektrik kesintilerine kalıcı çözüm bulmak amacıyla gerçekleşen toplantının ardından Başkan Culha, enerji kurmaylarıyla birlikte enerji verimliliğinin artırılmasına yönelik yapılacak olan yatırımlar, şebeke revizyonları ve etüt çalışmaları için bölgede inceleme yaptı.

Yapılacak olan yatırımlar tespit ediliyor İncelemenin ilçenin enerji ihtiyacını karşılamak için yapılması gereken iyileştirmeler ve yeni yatırımlar için tespit niteliği taşıdığını söyleyen Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, “İlçemizde yaşanan elektrik kesintilerine karşı yapılan girişimlerimiz ve çalışmalardan sonra Enerjisa yetkilileri bölgede ve Arsuz’da yatırım çalışmalarına yöneldi. Ön enerji etüd raporu sonucunda elde edilen verilerin ardından sorunun kesin çözümü için daha detaylı bir etüt çalışması yapılacak. Ciddi bir çalışma içerisine giren Enerjisa’nın çalışmalarını tamamlayarak, yapılması gerekenleri yatırım programına almasını ve 1.1.2015 tarihi itibariyle de bölgede yatırımlara başlamasını bekliyoruz. Mevcut enerji talebinin karşılanmasıyla önümüzdeki sezon Arsuz’da enerji sorunu yaşanmasının önüne geçmeyi hedefliyoruz” dedi.

Bu konuda ciddi bir çalışma içerisinde olan Enerjisa yetkililerinin, bölgenin enerji ihtiyacını karşılayacak olan projelerini bir an önce hayata geçirmesini bekliyoruz.Uzmanlık alanı olan konuya hâkimiyeti ve sorunun çözümüne ışık tutacak önerileriyle

Önceki İçerikAntik Kentte Müzik Odası Bulundu
Sonraki İçerikTürk Futbolunun Ünlü İsimleri İskenderun’da