Seyfi Dingil 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı Açılış Programına Katıldı

IMG_1742

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, 2014-2015 eğitim-öğretim yılı açılışı, İlköğretim Haftası kutlama programına katıldı.

Programın düzenlendiği Naciye-Suna-Oktay Tekin İlkokulu’nun açılışı da gerçekleştirildi.
Öğrencileri, öğretmenleri ve idarecileri kutlayan Başkan Seyfi Dingil, yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olması temennisinde bulunarak, başarı diledi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunduğu programa, okulun halkoyunları ekibinin gösterisi renk kattı. Birinci sınıf öğrencilerine ‘okulumuza hoş geldiniz’ çiçekleri sunuldu. Öğrenci konuşması yer alan programda, şiirler okundu.
Naciye-Suna-Oktay Tekin İlkokulu’nu yaptırmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden hayırsever Naciye Tekin, “Çocukları gördüğümde sevinçten uçuyorum. Çok güzel bir duygu bu” dedi.

2014-2015 yeni eğitim-öğretim yılını kutlayan Belediye Başkanı Seyfi Dingil, tüm idarecilere, öğretmenlere, öğrencilere ve velilere başarı dileğinde bulundu.

Teknolojik çağın çok hızlı gelişmesi dolayısıyla, ülkeler arasında sınırların kalktığını, büyük düşünmek, beyin gücünü çok iyi kullanmak, dünyayla yarışmak gerektiğini belirten Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, “Sadece kendi ülke sınırlarımız içinde kaldığımızda geleceğe güvenle bakma şansımız yok” dedi.

Hayırsever Tekin ailesinin eğitime yaptığı katkının şükranla anılacağını belirten Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, “Yurdu olan onu kılıçla almıştır ama yurdu tutabilmek, yurdu muhafaza edebilmek kalemle olacaktır. Yani eğitimle olacaktır. Milli tarihimizin örnek başarılarının temelinde olduğu gibi, bugünde gelişmiş ülkelerin gelişmişliklerinin ana sebebinin eğitim olduğunu çok yakından takip ediyoruz, biliyoruz” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Özel Yetenekleri Geliştirme Daire Başkanı Necati Bilgiç, Belen Kaymakamı ve İskenderun Kaymakam Vekili Abdulaziz Aydın’ın da konuşma yaptığı programda, hayırsever Naciye Tekin ve evlatları Suna ve Oktay Tekin’e teşekkür plaketi verildi.

Naciye-Suna-Oktay Tekin İlkokulu’nun açılış kurdelesi kesildi ve ilk ders ders zili çalındı. Ardından protokol üyeleri birlikte sınıfları gezdi. Kitapları dağıtılan öğrencilere, Belediye Başkanı Seyfi Dingil de, kırtasiye paketi hediye etti.
Program, Naciye-Suna-Tekin Anaokulunu ziyaretle son buldu.

IMG_1720 IMG_1798 IMG_1795 IMG_1742