İlköğretim Haftası Renkli Başladı

Screenshot_1

Her yıl okulların açıldığı ilk gün kutlanılan ilköğretim Haftası, 2014 – 2015 Eğitim Öğretim yılında Arsuz’da büyük bir coşkuyla kutlandı. 2014 – 2015 Eğitim – Öğretim Yılı İlköğretim Haftası Arsuz İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Tanın’ın Gökmeydan Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başladı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından törenler Konacık Ortaokulu’nda devam etti. Konacık’ta düzenlenen törene, Arsuz Kaymakamı Fatih Baysal, Arsuz Garnizon Komutanı Deniz Albay Mutluhan Algür, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Arsuz İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Tanın, belediye meclis üyeleri, veliler, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

“Başarımız sürekli artacak”

Öğrencilerin, ‘Hoşgeldiniz’ seremonisi ile başlayan törenin açılış konuşmasını Konacık Ortaokulu Müdürü Mustafa Ünsal yaptı. İnsan davranışlarını olumlu yönde etkilemede en etkin aracın eğitim olduğunu belirten Ünsal, “Bütün gayretimiz; ülkemizi Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün hedef gösterdiği çağdaş, uygarlık düzeyinin üzerine çıkaracak bireyler yetiştirmektir. Bizler, Konacık’ta bayrağı devraldığımız günden bugüne kadar öğrencilerimizin hem akademik başarısını yükseltmek, hem de vatanını milletini seven, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, Cumhuriyetimizi geleceğe taşıyacak eğitimli bireyler yetiştirmektir. Bu dönem TEOG sınav sonuçlarına göre 2 öğrencimiz fen lisesi, 2 öğrencimiz sağlık meslek lisesi, 15 öğrencimiz Anadolu lisesi, diğer öğrencilerimiz de değişik alanlara yerleşerek bizleri sevindirmişlerdir. Öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin disiplinli çalışmalarıyla önümüzdeki yıllarda bu başarının artacağına inanıyorum” derken, 2014-2015 eğitim-öğretim yılının tüm öğrenci ve eğitimcilere hayırlı olmasını diledi.

Öğrencilere önemli tavsiye

Daha sonra kürsüye gelerek günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Arsuz İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Tanın, eğitimde başarının öğretmen, öğrenci ve veli üçgeni arasındaki dengenin kurulmasına bağladı. Öğrencilere, ‘Çok çalışın, devamsızlık yapmayın!” çağrısı yapan Tanın, velilere de ‘Çocuklarınızla ilgilenin’ tavsiyesinde bulunurken, aile ve okulu her çocuğun yaşamında vazgeçemeyeceği iki unsur olarak tanımladı.

“Eğitim, kilit noktadır”

Arsuz Kaymakamı Fatih Baysal ise, eğitimin Türkiye’nin geleceğine açılan pencere olduğunu belirtirken, “Arsuz’da 89 okul, 830 öğretmen ve 16.500 öğrenci ile yeni eğitim-öğretim yılına başlıyoruz. Arsuz yeni bir ilçe. İlçemizde okulların kapasitesi her geçen gün artıyor. 2023 yılı için belirlenen hedef; Dünyanın ilk 10 en büyük ülkesi arasına girmektir. Bunu başarmak için de kilit nokta eğitimdir. Eğitimde atılan her adım, geleceğe atılan adımdır. Bu nedenle eğitim seviyemizi yükseltmeliyiz. Arsuz olarak, çıtayı en yükseğe taşıyarak, Hatay’ı en iyi şekilde temsil edeceğiz” şeklinde konuştu.

Öğrencilerden anlamlı mesaj

Yapılan konuşmalar ve şiirlerin okunmasının ardından, mezun öğrenciler, okula yeni başlayan öğrencilere Türk Bayrağı’nı teslim etti. Törene öğrencilerin hazırladığı ‘veli toplantısı’ skeci damga vurdu. Skecin bir bölümünde öğretmenin veliye “Kızınıza, ‘Türkiye’nin başkenti neresidir? diye soruyorum, her defasında İskenderun yanıtını veriyor” şeklindeki sözlerine istinaden, velinin “Hocam, o kadar öğrettim halbuki Türkiye’nin başkenti Arsuz’dur diye” şeklindeki yanıtı tüm katılımcılardan alkış toplarken, herkesi kahkahaya boğdu. Protokol üyelerinin TEOG sınavını kazanan öğrencileri ödüllendirmesinin ardından, Arsuz Kaymakamı Fatih Baysal okulun bahçesine 2014-2015 eğitim-öğretim yılı fidanı dikti. Daha sonra 8 Derslikli Konacık Ortaokulu’nun açılış kurdelesini kesen protokol üyelerine, okul müdürü Mustafa Ünsal yeni okul hakkında bilgiler verdi. Arsuz Kaymakamı Fatih Baysal’ın temsili ders zilini çalmasının ardından, tüm öğrencilere çeşitli hediyeler dağıtılmasıyla, 2014-2015 eğitim öğretim yılı start aldı.

Screenshot_3 Screenshot_2 Screenshot_1