İlköğretim Haftası Mesajı

vali idari2

Hatay Valisi Sayın M. Celalettin Lekesiz, 15–19 Eylül 2014 tarihleri arasında kutlanan İlköğretim Haftası dolayısı ile bir mesaj yayınladı. Vali Lekesiz, mesajında şunları söyledi:

“Ülkemizin geleceği çocuklarımızın yüreklerinde, bilgi ve sevgi ışığını yakmak üzere 2014-2015 eğitim-öğretim yılına başlamanın heyecanını yaşıyoruz. Bilindiği gibi eğitim, insanın kendisine, çevresine ve vatanına faydalı bireyler yetiştiren, toplumun kalkınmasını sağlayan en önemli unsurdur.

Bu anlamda gelişmişliğin önemli bir göstergesi olarak kabul edilen kaliteli bir eğitimin, ülkeleri uluslararası rekabette öne çıkarabilecek değerli bir yatırım alanı olduğu açıktır, keza günümüz dünyasında eğitim, geleceğin şartlarına hazırlıklı ve donanımlı bireyi yetiştiren, toplumların gelecek yönelimlerini şekillendiren bir işlevi icra etmektedir.

Okul öncesinden üniversiteye eğitimin her adımında, çocuklarımızın ve gençlerimizin çağın gereklerine uygun şekilde yetiştirilebilmesi, teknolojik yeniliklerin onlar için ulaşılabilir olması ve hepsinin aynı şartlarda eğitim imkânlarından yararlanabilmesi muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkma hedefimizin gereklerindendir. Ülke olarak ortak gayemiz, hayat boyu eğitimi benimseyen, modern dünyada söz sahibi olabilen, bilgisinden aldığı güçle yoğun rekabet şartlarına uyum sağlayabilen bireyler yetiştirebilmektir.

Bu nedenle, okul öncesinden itibaren her kademede eğitim standartlarının ve kalitesinin daha da yükseltilerek ilimizi bir adım daha öne taşıyacak projeler hayata geçirilmiş ve başarılı sonuçlar elde edilmiştir.

Daha mutlu yarınların kurulmasında büyük katkısı olan eğitim, elbirliği ile sahiplenilmesi gereken uzun bir süreci kapsamaktadır. Bu anlayıştan yola çıkarak geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın uygun eğitim ortamlarında geleceğe eksiksiz hazırlanabilmeleri için hep beraber bütün imkânlarımızı seferber etmekteyiz.

Bu vesileyle,2014-2015 eğitim-öğretim yılının sevgili öğrencilerimiz ve aileleri ile eğitimin her kademesinde sevgi, sabır ve özveriyle görevlerini yerine getiren idarecilerimiz ve öğretmenlerimize hayırlı olmasını diler; sağlık, esenlik ve üstün başarı dileklerim ile en içten sevgilerimi sunarım.”

Önceki İçerikÇevre Dostu Çalışma
Sonraki İçerikGELENEKSEL SPORLARIMIZA ZARAR VERİLİYOR