Seyfi Dingil İskenderun Koşusu’nu Kazanan Jokey ve Tay Sahibini Kutladı

DSC_0901

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Türkiye Jokey Kulübü’nün düzenlediği İskenderun Koşusu’nu kazanan jokey ve tay sahibini kutladı.

Adana Yeşiloba Hipodromu’nda koşulan ve kentimizin adını taşıyan İskenderun koşusunu Mertkan Kantarmacı’nın sahibi olduğu LAGUARDIA isimli tay, jokey Halis Karataş ile kazandı.

LAGUARDIA, kentimizin adını taşıyan bu koşuyla, kariyerinin 20. Stardında 8. galibiyetini elde etti.
Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İskenderun Koşusu’nu kazanan LAGUARDIA isimli tayın sahibi Mertkan Kantarmacı ve başarılı jokey Halis Karataş’ı kutlayarak, İskenderun’un eski fotoğrafı bulunan anı tabağı takdim etti.

İskenderun Belediye Başkanlığı koşusu için girişim

Türkiye Jokey Kulübü bünyesinde, 9 Eylül Salı günü, İskenderun’un adını taşıyan koşu düzenlenmesinden dolayı memnuniyet duyduğunu ifade eden Başkan Seyfi Dingil, “At yarışı en eski ve en yaygın sporlardan biridir. At yarışı çok güzel ve özel spordur. Türkiye’de ilk at yarışının, Osmanlı Padişahı Orhan Bey’in Bursa’yı alışından sonra yapıldığı bilinmektedir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’de at yarışına verdiği önemi, ‘At yarışları modern toplumlar için sosyal bir ihtiyaçtır’ sözüyle ifade etmiştir. Günümüzde Türkiye Jokey Kulübü bünyesinde İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Bursa ve Şanlıurfa gibi kentlerde yapılan yarışların yanı sıra, yine aynı kurumun bünyesinde Cumhurbaşkanlığı Kupası, Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık Kupası ve Türkiye Büyük Millet Meclisi, Gazi Koşusu da yapılmaktadır. Ülkemizde aralıksız en uzun süre yapılan bu sporun, İskenderun’un adını taşıyan koşu düzenlenmesinden dolayı çok mutlu oldum. Türkiye Jokey Kulübü bünyesinde, 2015 yılı programı içerisinde İskenderun Belediye Başkanlığı koşusu düzenlenmesi için girişimlerde bulunduk. Bu konuda görüşmeler sürüyor” dedi.

İskenderun Belediye Başkanlığı Koşusu’nda, hipodrom ekranında İskenderun’u tanıtan görüntülere de yer verilecek.

DSC_0940.. DSC_0938. DSC_0901