Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Yemek Sunumu

8 (1)

Akdeniz Ülkeleri Mutfak Günleri etkinliğinde konuk ülkelerin dünyaca ünlü şefleri ülkelerine özgü yemekleri özenle hazırlayarak davetlilerin beğenisine sundular.

Bu kapsamda etkinliğin son günü olan 06 Eylül 2014 Cumartesi günü Antakya Şehir Kulübü’nde düzenlenen gecede Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Yemekleri konuklarla buluşturuldu.

Kıbrıslı şef Soner Perçinel ve ekibi tarafından özenle hazırlanan ve gerek kullanılan malzemeler gerekse aroması bakımından Türk yemekleri ile yakın benzerlik gösteren tatlar konuklardan beğeni topladı.

Yemeğe, Vali Yardımcıları H.Volkan Köksal ve Kadir Sertel Otcu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör, İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Ümmühan Eryurt, yemek programı yapımcısı Ayşe Tüter,Antakya Esnaf ve Sanatkarları Kredi Kefalet ve Kooperatifi BaşkanıSabit Teksöz ve oda üyeleri, Dünya Gazetesi Kültür-Sanat Editörü Faruk Şuyun, İl Yenilik Platformu Üyeleri, il müdürleri, ulusal ve uluslararası basın mensupları ile konuk ülkeler katıldı.

Yemek sonrasında, protokol üyeleri tarafından yemekleri hazırlayan Kıbrıslı şef Soner Perçinel ve ekibine teşekkür belgesi verildi ve ilimize özgü ipek fular hediye edildi.

Gecede ayrıca Akdeniz Ülkeleri Mutfak Günleri etkinliğine katkı veren özel firmanın personeline de teşekkür belgeleri verildi.

Yemek programı öncesinde Şehir Kulübü’ne gelen Hatay Valisi Sayın M. Celalettin Lekesiz, Antakya Şehir Kulübü Müdürüne organizasyona desteklerinden dolayı teşekkür etti.15 7 (1) 6 (1) 5 (1) 11 (1) 9 (1) 8 (1) 12 2 (1) 3 (1) 1 (1)