Hanife Uysal Ortaokulu’nun Temel Atma Töreni Gerçekleşti

DSC_0018

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, 24 derslikli Hanife Uysal Ortaokulu’nun temel atma törenine katıldı.

Temel atma töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.

Hatay Valisi M.Celalettin Lekesiz, İskenderun Kaymakamı H.Hasan Özyiğit, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, diğer protokol üyeleri ve davetlilerin katıldığı törende konuşan işadamı Ali Uysal, Uysal Group ve Uysal ailesi olarak eğitim camiasına sağlanacak katkının sevincini yaşadıklarını belirterek, “Eğitim adına konulan her bir tuğlanın, daha güçlü bir Türkiye’nin aydınlık geleceğine konulmuş bir tuğla demektir, düşüncesinden hareketle, merhume annem Hanife Uysal adına 24 derslikli ortaokul yaptırmaya karar verdik.

İstedik ki geleceğe yönelik en güçlü varlığımız olan memleketimizin çocukları daha iyi şartlarda okusun, daha iyi şartlarda eğitim ve öğretimine devam etsin” dedi.

Yapılacak olan okulun toplam inşaat alanının 2664 metrekare olduğunu ve yapımı bittiğinde 24 derslik, iki laboratuar ve idari odalarıyla öğretmenlerin ve öğrencilerin hizmetinde olacağını belirten Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan, “İskenderun Kurtuluş ortaokulumuz 16 ve 18 derslikten oluşan iki blok halinde toplam 34 derslikte 1100 öğrenci ile eğitim öğretim yapmakta idi, 1960 yılında yapılan ve ömrünü tamamlamış olan 16 derslikli binamız için yıkım kararı alındı ve yıkıldı. Bunun üzerine hayırsever Ali Uysal muhterem, merhum anneleri için okul binamızın yapımını üstlenmiştir” diye konuştu.

İskenderun Kaymakamı H.Hasan Özyiğit, “İskenderunumuz geniş engin tarihi tecrübesi, bilgi birikimiyle, çok geniş coğrafi alanın adeta eğitim, kültür, sanat, ticaret, sanayi ve bilim alanında adeta merkezi konumundadır” dedi.
Eğitimin her şeyin başı olduğunu belirten Hatay Valisi M.Celalettin Lekesiz, “Bir ilçenin, bir ilin, bir ülkenin yer altı kaynakları olabilir, kalkınmanın temel unsurlarından yer üstü zenginlikleri olabilir, çok zengin kültür mirası olabilir, kalkınmaya esas teşkil edecek gölleri denizleri, billur gibi akan ırmakları, akarsuları olabilir, ama biliyoruz ki iyi yetişmiş eğitimli insan gücü yoksa bunların hiçbiri bir anlam ifade etmez.

Billur gibi akan sularınız, göller, limanlarınız, yerüstü zenginlikleriniz halka hizmet edecek zenginliğe dönüşemez, servet olarak kalır” şeklinde konuştu.

En büyük yatırımın insana yapılan yatırım olduğunu belirten Belediye Başkanı Seyfi Dingil de, eğitime yapılan yatırımın geleceğe yapılan yatırım olduğunu ifade ederek, işadamı Ali Uysal’ı kutladı.

Konuşmaların ardından, okulun temelinin harcı protokol üyeleri tarafından butona basarak, atıldı.
Halkoyunları gösterisi ile renklenen tören, konuklara ikramla sona erdi.

DSC_0089. DSC_0046 DSC_0142 DSC_0137. DSC_0034. DSC_0029. DSC_0098 DSC_0092 DSC_0018