Baharat Kraliçesi Hatay’da

1

Akdeniz Ülkeleri Mutfak Günleri etkinliğinin en renkli bölümlerinde biri de dünyanın en ünlü kadın şeflerinden Fas asıllı “Baharat Kraliçesi” olarak tanınan Choumicha Chafai’ın Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Müzesi’nin otantik bahçesinde kuskustan “Sapha” adı verilen yemeği hazırlaması oldu.

Televizyon programları ile de yakından tanıdığımız yemek eleştirmeni Vedat Milor’un anlatımı eşliğinde yaptığı yemeği en ince ayrıntısına kadar izleyenlerle paylaşan Chafai, kayısı, ceviz, antep fıstığı, kuru üzüm ve çeşitli baharatlar ilave ederek elde ettiği muhteşem lezzeti konuklara ikram etmeyi de ihmal etmedi.

Valiliğimiz tarafından eski bir Antakya evinin restore edilmesiyle müzeye dönüştürülen Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Müzesi’ni de büyük ilgi ile gezen ve müze hakkında ilgililerden bilgi alan Chafai, müzenin çeşitli bölümlerinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Hatay’da bulunmaktan ve yeni lezzetler keşfetmekten büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Baharat Kraliçesi, Hatay mutfağının tüm dünya tarafından bilinir olmasının haklı nedenleri olduğuna vurgu yaptı.

Yemek şovunun ardından, bölgemizde yetişen yaklaşık 200 çeşit bitki örneğinin sergilendiği Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Müzesini beğeni ile gezen yemek eleştirmeni Vedat Milor da müzenin ilimize kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Öte yandan Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Müzesi’ndeki etkinliğe katılan konuklara ibisküs, karanfil ve kütük tarçınından hazırlanan soğuk şerbet ikram edildi.

Önceki İçerikOkuyun Mağdur Olmayın
Sonraki İçerikİpeğe Usta Eller Dokundu