MHP Hatay Milletvekili Çirkin

sefik cirkin4

MHP Hatay Milletvekili Şefik Çirkin, çözüm sürecinin merdiven altı pazarlıktan ibaret olduğunu iddia etti.

Çirkin, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’in, çözüm sürecine ilişkin yaptığı açıklamada, sürecin içeriğinden haberdar olmadığının anlaşıldığını belirtti. Şefik Çirkin, bu durumun, çözüm sürecinin bir merdiven altı pazarlıktan ibaret olduğunu savundu.

Sürecin, Türkiye’nin aleyhine ilerlediğini öne süren Çirkin, “Bu sürecin sonunda herhalde Türkiye Cumhuriyeti Devleti, terör örgütü PKK’nın elebaşlarına birer madalya takacak” dedi.

Yürütülen stratejinin PKK’ya meşruiyet, hükümete ise oy kazandırdığını iddia eden Çirkin, “Söz konusu sürecin devlete zarar vermeyeceğine inanan bir kesim, AKP’nin seçim kazanmasını sağlamaktadır. Ama bunun bir sonucu vardır. Bu riyakarlık dolu süreç bittiğinde, örgütün özerkliğe giden yolu anlaşıldığında sonuç çok daha kanlı bir hale gelebilir” diye konuştu.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çirkin, 25 Aralık soruşturmasına ilişkin takipsizlik kararını değerlendirirken, Türkiye’nin, “hırsızın polisi kovaladığı bir dönemden geçtiğini” savundu.

Çirkin, hükümetin, HSYK’daki seçim öncesinde, hakim ve savcıların özlük haklarının düzeltileceğini açıklamasını ise hakim ve savcılara yönelik rüşvet olarak değerlendirdi.